Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în faţa Primăriei Focşani: Angajaţii CUP Salubritate cer majorarea tarifelor de colectare a gunoiului

ziarulunirea.ro
gunoi alba iulia

Circa 100 de angajaţi ai societăţii de salubrizare a municipiului Focşani, CUP Salubritate au protestat, miercuri, în faţa primăriei, pentru a cere majorarea tarifelor pentru colectarea gunoiului menajer din municipiu.

CUP Salubritate a anunţat săptămâna trecută că, în lipsa majorării acestor tarife, societatea va face disponibilizări de personal pentru a putea să-şi continue activitatea, potrivit Agerpres.

"Astăzi avem o grevă autorizată pentru a solicita majorarea tarifelor normale, legale, conform inflaţiei. Creşterile de preţuri la combustibili şi alte costuri care nu au fost prinse în tariful pe care CUP Salubritate îl practică astăzi în facturare, ne împiedică să ne desfăşurăm activitatea. În condiţiile în care aceste tarife nu vor fi aduse la zi, se vor face disponibilizări de personal, pentru că numai la motorină, de exemplu, preţurile au crescut cu 50% şi nu sunt şanse să scadă, după cum se vede. Zilnic sunt numai creşteri de preţuri. Noi ne găsim în imposibilitatea de a ne mai face treaba, dar nu putem să nu ridicăm gunoiul menajer, pentru că ne-am luat acest angajament. Dacă vrem să funcţionăm, aceste diferenţe de preţuri nu le putem câştiga decât din disponibilizări. Sau umblând la salarii, caz în care oamenii nu vor mai sta la noi (la CUP Salubritate - n.red.). De aceea sperăm ca tarifele pentru ridicarea gunoiului menajer să fie majorate în Consiliul Local", a declarat preşedintele Sindicatului Liber Salubritate SA, Mirică Sandu.

Acesta a precizat că, deşi angajaţii au întrerupt munca timp de două ore, acest interval va fi recuperat la finalul zilei, astfel încât pe nicio stradă din municipiul Focşani să nu rămână neridicat gunoiul.

Angajaţii CUP Salubritate au stat în faţa Primăriei Focşani timp de două ore, scandând lozinci precum "Nu vă pasă de noi", "Veniţi lângă noi", "Aprobaţi tarifele" şi au solicitat prezenţa la discuţii a reprezentanţilor municipalităţii.

Solicitarea de majorare a tarifelor a fost respinsă de mai multe ori în ultimele luni în şedinţele Consiliului Local Focşani, în timp ce operatorul de salubritate a anunţat că înregistrează pierderi de circa 3,3 milioane lei.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, susţine că majorarea tarifelor pentru colectarea gunoiului menajer este blocată de consilierii majorităţii care doresc să impună oameni în consiliul de administraţie al CUP Salubritate.

"Mâine avem din nou şedinţă de Consiliul Local. Sunt pe ordinea de zi aceleaşi proiecte care au fost puse de la începutul anului. Deja preţurile pe care le propune CUP Salubritate în acest moment nu mai sunt de actualitate, fiind mai mici decât ceea ce se întâmplă pe piaţă, unde preţurile la motorină, energie electrică, consumabilele utilizate în procesul lor tehnologic, continuă să crească. Noi am avut discuţii cu consilierii majorităţii PNL - USR. Ei pun nişte condiţii. Vor doi oameni în consiliul de administraţie la CUP Salubritate, unul PNL şi unul USR. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu răspund la un astfel de şantaj", a declarat, pentru AGERPRES, Cristi Misăilă.

La rândul său, viceprimarul municipiului Focşani, consilierul local PNL Ana Maria Dimitriu, afirmă că situaţia actuală a societăţii de salubritate a oraşului se datorează managementului defectuos al conducerii, care ar trebui să îşi dea demisia.

"Angajaţii CUP Salubritate sunt manipulaţi, deşi ei nu au nicio vină, pentru că la urma urmei ei sunt cei care muncesc. S-a ajuns în această situaţie din cauza managementului defectuos al societăţii. La acest moment, conducerea CUP Salubritate practic ar trebui să îşi dea demisia. Societatea nu este pe pierdere de când s-au majorat tarifele ca urmare a diverselor creşteri de preţuri, aşa cum invocă ei. Societatea este pe pierdere de mai multă vreme", a declarat, pentru AGERPRES, Ana Maria Dimitriu.

Tarifele pentru colectarea gunoiului menajer la CUP Salubritate au fost majorate prin hotărâre de Consiliu Local în 2021, când acestea au crescut de la 12,29 lei/ persoană/ lună la 14,65 lei/ persoană/ lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.