Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest în Piața Universității - se cere demisia Guvernului Dăncilă: 'Dictatura e instaurată aproape total' / LIVE FOTO & VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
protest piata universitatii

20.52 - Câteva zeci de persoane s-au adunat la Cluj, Timișoara și Iași pentru a protesta față de guvernare și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției. La Timișoara, unde oamenii au format un lanț uman, s-a aflat și filosoful Mihai Șora.

19.47 - Muzicianul Tudor Chirilă și regizorul Stere Gulea s-au alăturat protestului de duminică din Piața Universității din Capitală. Aceștia spun că în România nu se mai poate vorbi despre stat de drept în adevăratul sens al cuvântului și că incompetența a devenit mai gravă decât corupția.

18.30 - Mai multe persoane se află, la ora transmiterii știrii, în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta față de actuala guvernare și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției. Protestatarii spun că vor demisia Guvernului Dăncilă.

„Mă sperie ceea ce se poate întâmpla în România, mă sperie că ai mei copii ar ajunge să trăiască într-o teroare în care am trăit și eu, copil fiind, și nu cred că îmi doresc asta. Este clar că e făcătură (dosarul lui Kovesi, n.r.). Orice om greșește, dar culmea e că tocmai acum, când urmează să ajungă procuror european s-a făcut o sesizare de un inculpat și s-a luat în considerare. Eu, dacă mâine mă duc la Secția Specială și depun o plângere împotriva lui Dragnea, sigur nu mă ia nimeni în seamă. Secția specială a fost făcută ca sa intimideze. De doi ani nu vrem nimic altceva decât să vină cineva la guvernare. PSD are oameni foarte competenți, care ar putea să lucreze pentru România, dar a ajuns o gașcă de mafioți să lucreze doar pentru ei, să schimbe legi ale justiție ca să scape de pușcărie”, a spus, pentru MEDIAFAX, Mihai, venit din Sibiu.

Altă protestatară, venită din Galați, spune că vrea demisia Guvernului.

Tăriceanu a răbufnit, întrebat fiind de împrumutul de 3 miliarde de euro făcut de Guvern pe piața externă: 'Nu ați înțeles nimic, nu înțelegeți economia'

„Sunt nemulțumită de guvernare, de politicieni. Ei fură, se îmbogățesc și nu se ocupă de soarta românului de rând. (...) Avem premier care nu știe să citească de pe foaie, avem un ministru de Finanțe care ne jefuiește ca la drumul mare. (...) Vrem demisia de Guvernului de urgență, să lase justiția să-și facă treaba. (...) Dosarul lui Kovesi este politic”, a spus Violeta Crețu, din Galați.

De altfel, protestatarii strigă mesajele obișnuite la astfel de manifestații, precum „Demisia!” sau „PSD, ciuma roșie!”.

„Dictatura e instaurată aproape total. Dacă un procuror al României care va ajunge european, tu îl anchetezi după datele de la un fugar, Ghiță? Ce s-a întâmplat lui Kovesi i se poate întâmpla oricui. (...) Nu se mai poate cu ordonanțele. Nu se poate schimba nimic în bine cu actualui Guvern”, a declarat Mugurel.

La acțiune sunt prezente dispozitive ale jandarmeriei și ale poliției rutiere. Potrivit unor surse avizate, au fost amplasate garduri de-a lungul bulevardului în contextul în care, la acest protest s-a anunțat și un lanț uman, din Piața Universității, până la DNA.

„În urma „reformelor” din ultimii doi ani, între care şi modificările aduse prin OUG nr. 7/2019, care duc la subordonarea politică a justiției, care au pus în pericol statul de drept și integritatea funcției publice, solicităm demisia imediată a preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea şi a ministrului Justiţiei Tudorel Toader”, se arată pe una din paginile care anunță protestul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.