Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest INEDIT: Avocaţii fostului preşedinte sud-coreean, Park Geun-Hye, au demisionat în grup! Motivul este ULUITOR

Huffington Post
Park Geun-Hye

Avocaţii fostului preşedinte sud-coreean, Park Geun-Hye, în prezent judecată pentru corupţie, au demisionat în grup luni în semn de protest faţă de prelungirea arestului preventiv al clientei lor, ceea ce ar putea duce la amânări în procesul intentat fostei lidere de la Seul, transmite AFP, conform agerpres.ro. 

Prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Coreei de Sud, Park Geun-Hye a fost destituită şi arestată în luna martie, iar în luna următoare a fost inculpată pentru 18 acuzaţii într-un scandal de corupţie în care sunt implicate mari grupuri industriale sud-coreene. Arestul preventiv decis în cazul său a fost prelungit săptămâna trecută cu şase luni, tribunalul motivându-şi hotărârea prin riscurile de distrugere a probelor în cazul eliberării sale. 

În semn de protest împotriva menţinerii clientei lor în spatele gratiilor, avocaţii fostei preşedinte şi-au prezentat luni demisia, denunţând o încălcare a prezumţiei de nevinovăţie, notează agenţia de presă Yonhap. ''Ajungând la concluzia că orice argument în apărare este inutil, am decis să demisionăm toţi'', a declarat în faţa instanţei unul dintre avocaţi, Yoo Yeong-Ha.

Reacția Inspecției Judiciare după ce șefa DNA a spus că 'rostul unui control nu e acela de a vâna greșeli'


Dacă avocaţii nu vor reveni asupra acestei decizii, atunci vor fi desemnaţi mai mulţi avocaţi din oficiu, lucru care ar putea întârzia procesul judiciar, ţinând cont de faptul că dosarul în acest caz numără peste 100.000 de pagini.

Ce e INTERZIS să cauţi pe Google: Lista completă a subiectelor tabu

Vorbind luni în cadrul procesului care îi este intentat, Park Geun-Hye şi-a declarat nevinovăţia şi şi-a exprimat speranţa că va fi ultima victimă a 'răzbunării politice'. 

''Nu am acceptat şi nu am cerut niciodată favoruri în timpul mandatului meu. Sper că după mine se va pune punct în legătură cu răzbunarea politică în numele statului de drept. Voi purta întreaga responsabilitate şi vină istorică pentru acest caz. Sper ca instanţa să pună toată responsabilitatea asupra mea şi să dea dovadă de generozitate faţă de funcţionarii publici şi oamenii de afaceri'', a spus fosta şefă a statului sud-coreean. 

Scandalul de corupţie o are în centru pe Choi Soon-sil, arestată la începutul lunii noiembrie 2016 pentru abuz de putere şi extorcare, care a fost acuzată că s-a folosit de relaţiile de prietenie cu preşedinta Park pentru a cere fonduri de la marile companii din ţară. 

Park Geun-hye este acuzată de 'complicitate' la faptele ilegale ale prietenei sale Choi Soon-sil, precum şi pentru că a lăsat-o pe aceasta să se amestece în afacerile statului. În virtutea unei moţiuni adoptate de parlamentul sud-coreean pe 9 decembrie 2016, şefa statului a fost iniţial suspendată, ulterior fiind destituită şi arestată. În Coreea de Sud, preşedintele în exerciţiu nu poate face obiectul unei anchete penale, cu excepţia cazurilor de trădare şi insurecţie. Şeful statului nu mai este însă protejat de imunitate după încheierea mandatului.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.