Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest inedit fata de Coreea de Nord. Film controversat, lansat cu baloane peste frontiera

the interview

Un militant refugiat în Coreea de Sud a informat miercuri că a lansat mii de copii ale filmului satiric 'The Interview' dincolo de frontiera Coreii de Nord, sfidând astfel ameninţările Phenianului, relatează AFP.

Potrivit Coreii Nord, această comedie care prezintă povestea unei tentative de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean, Kim Jong-un, reprezintă "un act de terorism gratuit".

Lee Min-Bok este un nord-coreean care s-a refugiat din Coreea de Sud şi care militează acum împotriva regimului nord-coreean. Începând din ianuarie, el a lansat dincolo de frontieră, timp de patru reprize, copii ale acestui film şi fluturaşi cu texte ostile Phenianului, prin intermediul unor baloane umplute cu heliu.

Ultima tranşă a fost expediată sâmbătă. Operaţiunile s-au desfăşurat noaptea. O echipă a CNN l-a urmat pe militant şi l-a filmat în timp ce se pregătea să trimită peste frontieră copii ale filmului 'The Interview'. Coreea de Nord condamnă lansarea de fluturaşi ostili regimului său.

În octombrie, grănicerii nord-coreeni au tras asupra unor astfel de baloane deasupra frontierei, fapt ce a declanşat un schimb de focuri între cele două armate.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.