Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest la CCR: 'Dorim ca toate persoanele nevaccinate şi netestate, să nu fie discriminate'

Un protest de amploare are loc marţi, în fata sediului Curtii Constitionale din Bucureşti. Astăzi se va decide dacă restricţiile impuse în starea de alertă şi amenzile date sunt ilegale. De asemenea, decizia de astăzi ar putea da peste cap toata strategia Guvernului de combatere a pandemiei.

Cristina Ştefan, reporter Antena 3, a stat de vorbă cu unul dintre protestatarii care contestă măsurile impuse de autorităţi privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

"Ne nemulţumesc toate drepturile şi libertăţile noastre constituţionale care au fost anulate începând cu anul 2020. Deja avem 1 an şi trei luni. Se încalcă în mod flagrant Constituţia României, mai precis articolul 53 care prevede ca toate drepturile şi libertăţile să fie restrânse într-o societate democratică, doar dacă este necesar şi dacă se face acest lucru, trebuie să se facă în raport de situaţia proporţională cu ceea ce s-a întâmplat. Ori, vedem că în ultimele săptămâni, numărul cazurilor au scăzut foarte mult şi atunci nu se mai justifică cu nimic prelungirea acestei stări de alertă din 30 în 30 de zile care parafează discriminarea românilor nevaccinaţi şi nestestaţi.

Practic, ce ne nemulţumeşte: vrem să se elimine obligativitatea purtării măştilor în toate spaţiile închise, mai ales pe feţele copiilor la şcoală. Vrem să se redeschidă toate spitalele non-COVID pentru pacienţii suferinzi de boli cronice, pacienţi care timp de un an şi trei luni nu s-au putut trata şi opera din cauza acestui COVID şi foarte mulţi dintre ei au murit. Dorim ca toate persoanele nevaccinate şi netestate, să nu fie discriminate la intrarea pe stadioane, în restaurante, în sălile de spectacol sau într-un alt spaţiu public, pentru că articolul 16 din Constituţia României spune negru pe alb, că toţi cetăţenii români sunt egali în faţa legii, fără privilegii şi fără discriminări. Faptul că Guvernul insistă foarte mult cu această campanie de vaccinare constrângându-ne să ne vaccinăm şi dacă nu ne vaccinăm, să ni se ia toate drepturile şi libertăţile, să nu mai intrăm pe nicăieri, atunci bineînţeles că suntem total nemulţumiţi. Deci, ceea ce se întâmplă este neconstituţional", a transmis Dumitru Bălan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.