Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest la Finanțe: Angajații întrerup joi lucrul și cer demisia șefului ANAF

ghiseu finante

ghiseu finanteAngajaţii din direcţiile de Finanţe şi finanţiştii din primării întrerup, mâine, 12 noiembrie, lucrul între orele 11.00 şi 14.00, acuzând un comportament abuziv al preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi cerând demisia acestuia.

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex anunţă o acţiune de protest în faţa Ministerului Finanţelor şi ANAF, ce va avea loc în același interval. Concret, timp de trei ore, finanţiştii din toată ţara vor întrerupe lucrul cu publicul şi vor protesta în faţa administraţiilor judeţene ale finanţelor publice.

Potrivit unui comunicat remis de Sed Lex și citat de  Mediafax, acțiunea este denumită „Marşul Demnităţii” și este menită „să atragă atenţia asupra consecinţelor grave ale comportamentului abuziv al preşedintelui ANAF, având ca solicitare demiterea domnului Gelu Ştefan Diaconu”.

„Chiar în acest moment, în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, condusă de domnul Gelu Ştefan Diaconu, ne aflăm în faţa unui abuz fără precedent, prin care legea bunului plac înlocuieşte legea în vigoare. Dacă acţiunea de pedepsire şi răzbunare îndreptată împotriva celor care au avut curajul să protesteze în data de 3 noiembrie 2015 nu va fi exemplar pedepsită de instituţiile statului, toţi salariaţii ANAF vor înţelege că bunul plac al celor care ne conduc este mai presus de lege”, spun reprezentanţii Sed Lex în comunicatul citat.

Sindicaliștii susțin că participanții la examenele de promovare a funcţionarilor publici din cadrul direcţiilor regionale ale finanţelor publice ar trebui să se deplaseze între 100 şi 200 km, pe propria cheltuială, ceea ce duce şi la destabilizarea funcţionării instituţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, urmând ca pentru două - patru zile un număr de 3.200 de persoane să migreze între oraşe.

„Daca ajungem să acceptăm pur şi simplu dispoziţia unui şef, dată fără respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecinţe negative, nu numai pentru cariera funcţionarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcţiona instituţia în raport cu orice altă persoană fizică şi juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcţii de conducere în instutuţiile statului”, se mai spune în comunicatul de miercuri al organizaţiei.

Sindicaliștii susțin că au semnalat cazul preşedintelui României, Seviciului Român de Informaţii, prim-ministrului interimar şi prim-ministrului desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocaţii organizaţiei să fie înaintată organelor de cercetare penală o plângere pentru abuz în serviciu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.