Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST la Spitalul Universitar din Capitală: cum sunt umiliți angajații unității medicale - Reacția conducerii

captura news.ro
proteste spital Sibiu

Circa 15 angajaţi ai Spitalului Universitar Bucureşti au protestat, luni, în faţa instituţiei, deoarece sunt nevoiţi să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporurilor maxime. Conducerea spitalului spune că nu sunt bani pentru ambele privilegii.

“Vorbim de 10-15 persoane care au protestat. 10-15 persoane nu reprezintă angajații spitalului universitar, care sunt peste 3.600. Noi vorbim de niște nemulțumiri ale unui om sau doi dintr-o anumită secție izolată, s-au mobilizat probabil între ei și s-au gândit să protesteze astăzi. Acest grup nu reprezintă angajații spitalului. (...) Așa cum a fost prevăzut între regulamentul de sporuri, (...) conducerea împreună cu sindicatele am decis să acordăm sporuri către limita maximă, că putem să le suportam din veniturile proprii. Numai că acești angajați nu înțeleg că acordarea acestor vouchere de vacanţă nu se pot da preferențial, trebui date pentru toți oamenii care lucrează. Impactul financiar e de peste 4,5 milioane de lei și nu putem menține și sporurile către valoarea maximă și să dăm și aceste vouchere”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Silvia Nica, susţine că la protest au fost angajaţi auxiliari şi câţiva asistenţi medicali.

“Niciun angajat nu a depus solicitare scrisă către conducerea spitalului şi nu a dorit să vorbească cu conducerea. Motiv pentru care nu avem alte date în plus. A fost un protest spontan, fără să fi solicitat o grevă. (...) Nu a fost niciun medic, a fost personal auxiliar şi probabil vreo 2-3 asistenţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalul Universitar de Urgență București, Silvia Nica.

Conducerea spitalului susține că nu sunt suficienți bani disponibili pentru a acorda vouchere tuturor angajaților pentru că banii se acordă din veniturile proprii ale spitalului.

“Aceste vouchere se dau din veniturile proprii ale spitalului. Nu există altă sursă de finanțare. Le-am spus că dacă vreți să menținem sporurile ca acum nu putem să acordăm momentan vouchere de vacanță. Poate au înțeles greșit și nu au citit bine, poate au omis cuvântul ,,momentan”. Facem toate eforturile ca sa putem acorda, așa cum spune legea, până la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an. Ei vor și sporuri maxime și vouchere de vacanță”, a adăugat Adriana Nica.

Citește și: Mihaela Buzărnenscu face SENZAȚIE în presa internațională după victoria de la San Jose - Românca e lăudată de cele mai importante publicații de profil

De asemenea, Nica mai susţine că dacă ar acorda ambele privilegii: sporuri maxime şi vouchere de vacanţă, atunci instituţia riscă să rămână fără medicamente.

„Eu, dacă acord vouchere de vacanță, trebuie să acord la toți angajații. Eu am acordat angajaților mei sporurile conform Regulamentului de Sporuri către limita maximă, nicio categorie de specialitate nu avea limita minimă la sporuri. (...) Nu pot să suport încă o cheltuială pentru vacanță, asta ar însemna să tai de la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți”, a adăugat Adriana Nica.

Prin urmare, angajații au avut de ales între posibilitatea de a merge în vacanță și de a primi sporuri minime și opțiunea de a renunța la oferta de vacanță, pentru a primi, în schimb, sporuri maxime. Managerul Spitalului Universitar declară că majoritatea angajaților au ales varianta a doua.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.