Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest la Termocentrala Mintia: Oamenii amenință că vor bloca un drum. Care sunt nemulțumirile protestatarilor

cet termocentrala

Zeci de salariați ai Termocentralei Mintia, judeţul Hunedoara, protestează luni dimineață, nemulțumiți că nu au fost plătite contribuțiile sociale de către angajator, deși acestea ar fi fost reținute din salariu. Oamenii vor să blocheze o șosea, potrivit unui lider de sindicat.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că 70 din cei 740 de angajați de la Termocentrala Mintia, care au ieșit din schimbul trei, protestează luni în curtea unității, deoarece sunt nemulțumiți de faptul că le-au fost reținute contribuțiile sociale la nivelul Complexului Energetic Hunedoara și acestea nu ar fi fost virate către instituțiile statului.

Activitatea nu este încă afectată, însă oamenii avertizează că vor bloca drumul care duce către termocentrală.

”Este vorba despre neplata contribuțiilor pe primele șase luni ale anului și intenția Ministerului Energiei de a lăsa doar un singur grup la Mintia și acela pe gaz, grupul trei, fără celelalte cinci grupuri. Deja AGA a aprobat separarea activității și se încearcă extragerea doar a unui grup din termocentrală, într-o nouă societate, lucru care duce la pierderea puterii instalate în zona de vest a țării, de la 1260 de megawați, la 200. Protestează cei din schimbul de noapte, din liber, dar au anunțat că li se vor alătura și cei prezenți la serviciu. Solicitarea este să vină vicepremierul Viorel Ștefan, pentru că în martie tot dumnealui a venit la noi și promisiunile că se vor plăti contribuțiile sociale pentru ianuarie, februarie sunt făcute de domnia sa. De reținut le-au reținut, dar nu le-au virat pe toate. Oamenii vor să blocheze șoseaua”, a spus preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Termocentrala Mintia este sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, care are în prezent peste 4.000 de salariați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.