Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST pe scările Palatului de Justiţie din Bucureşti: Peste 100 de grefieri au întrerupt activitatea (FOTO)

protest grefieri

Peste 100 de grefieri au întrerupt activitatea joi, 23 ianuarie, şi au ieşit la un protest pe scările Palatului de Justiţie (sediul Curţii de Apel Bucureşti), cu mesaje împotriva intenţiei legiuitorului de eliminare a pensiilor de serviciu.

Sindicaliștii grefierilor au solicitat sprijinul organizațiilor internaționale de profil, în contextul în care parlamentarii urmează să abroge legea pensiilor de serviciu.

Grefierii protestează zilnic, începând de miercuri, între orele 10.00 și 12.00, din cauza iminentei eliminări a pensiilor de serviciu.

Începând cu data de 27 ianuarie, ei vor întrerupe activitatea în instanțe și parchete, la nivel național.

Grefierii spun că abrogarea numai a unora dintre pensiile de serviciu nu va mai avea impactul financiar anunțat de către inițiatori asupra bugetului statului, întrucât potrivit datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice, în anul 2019, beneficiari ai pensiei de serviciu din rândul acestei categorii profesionale erau 1.800 de persoane, în scădere cu 14 persoane față de anul 2018 (1.814 beneficiari),

„Prin urmare, haosul creat în justiție nu se justifică. Să înțelegem că acești 1800 de pensionari căpușează atât de mult bugetul statului prin pensiile de serviciu de care beneficiază și e absolut necesar să le tăiați, în raport de cele peste 100 de mii pe care le păstrați?”, se întreabă grefierii.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.