Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTEST SPONTAN al poștașilor: Intrăm în GREVĂ GENERALĂ, dacă nu ni se măresc salariile - FOTO

www.psnews.ro

Sindicaliştii din Poşta Română au protestat spontan, timp de o jumătate de oră, marți dimineaţă, în mai multe unităţi poştale din ţară.

Ei cer salarii mai mari, condiţii mai bune de lucru şi deblocarea angajărilor. Colega RRA Izabela Aivăncesei a stat de vorbă cu angajaţii unei unităţi poştale din cartierul bucureştean Giuleşti, care s-au alăturat protestului.

Citește și: LOVITURĂ în imagina Partidului România Unită: 'Infiltrat de oamenii lui Soros'

De vreo cinci luni de zile am cerut mărirea salariului cu 200 de lei. Am tot fost amânaţi şi nu vor să ne mărească salariile. Una. Şi a doua - pentru condiţii de muncă, pentru faptul că, în posturile unice, cum sunt agenţii rurali, nu pot să-şi ia concedii, pentru că nu au înlocuitori. Şi nu ne dă voie legea să angajăm pe perioadă determinată pe perioada concediilor.

Condiţiile de muncă, salariile foarte mici. Deci, în momentul în care mi s-au băgat sporurile de vechime în salariu, atnci nu ne-a întrebat nimeni. Ne-a dat un milion la salariu şi, de atunci, nimic. Şi suntem şi salariaţi puţini şi asta a determinat şi faptul să facem această grevă.

Majorarea salarială este de 200 de lei brut, iar efortul pentru companie ar însemna 5 milioane de lei lunar

Liderul sindical susţine că au fost mai multe runde de negociere la care au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor, iar poziţia acestora a fost de fiecare dată de acceptare a unei majorări salariale, cu condiţia ca aceasta să se încadreze în bugetul salarial pe 2016.

'Dacă astăzi nu primim niciun răspuns, o să continuăm şirul de acţiuni de protest. Vor avea loc acţiuni de protest în cascadă în câte 3-4 judeţe odată, liderii noştri judeţeni se vor duce şi vor cere convocarea comisiei de dialog social la prefecturi pentru ca, prin intermediul prefecţilor, să informăm încă o dată, atât ministerul, cât şi Guvernul, marşuri, un miting şi, în ultimă instanţă, dacă ne trezim cu un refuz, 14.000 de membri de sindicat au cerut şi vor susţine sub semnătură oprirea lucrului undeva la începutul lunii noiembrie', a explicat Matei Brătianu, conform economica.net.

În Bucureşti, acţiunea de protest a poştaşilor s-a desfăşurat la depozitul de tranzit din Giuleşti, la manifestare participând peste 100 de persoane.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.