Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest spontan la Direcțiile de Finanțe din mai multe județe. UPDATE: Guvernul anulează majorările salariale discreționare

finante-cluj-ghiseu

finante-cluj-ghiseuAngajații de la Direcțiile de Finanțe din mai multe județe au oprit lucrul în această dimineață, blocând activitatea instituției. Ei cer majorarea salariilor, afirmând că acestea au crescut doar pentru colegii lor care lucrează în Ministerul de Finanțe și ANAF, nu și pentru cei care muncesc în teritoriu.

UPDATE: Potrivit Digi 24, în urma protestelor spontane de astăzi, Guvernul a decis să anuleze creșterile salariale de la Ministerul Finanțelor și ANAF.

Potrivit reprezentanților Sed Lex, protestele au fost declanșate spontan, așa încât nu poate fi precizată durata acestora sau momentul în care activitatea din Direcțiile de Finanțe va fi reluată.

„Datorită modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale și chiar între angajații din cadrul administrației publice(vezi creșterile salariale acordate în învățământ și sănătate precum și angajaților din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanțelor Publice și ANAF), salariații din domeniul fiscului, din primării și din alte instituții din administrația publică centrala și locală au declanșat acțiuni spontane la nivel național, solicitând în mod expres acordarea de creșteri salariale. Liderii organizațiilor SED LEX vor susține acțiunile de protest ale colegilor noștri, fără a putea preciza durata acestora, ținând cont de faptul că Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu a organizat acțiunile, ele fiind declanșate în mod spontan. Protestatarii solicită acordarea de creșteri salariale tuturor salariaților din administrația publică unde media salarizării este de aproximativ 1350 lei net”, se arată într-un comunicat remis de către Sed Lex.

Potrivit Mediafax, peste 300 de angajați ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj au întrerupt lucrul, marţi dimineaţă, şi s-au adunat în curtea instituţiei. Aceeași sursă notează că aproximativ 3.000 de angajaţi ai Regionale Finanţelor Publice Ploieşti, care include judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman, Călăraşi şi Giurgiu, au întrerupt şi ei lucrul şi au ieşit în stradă, nemulţumiţi că doar colegii lor din aparatul central beneficiază de majorări salariale.

Proteste spontane au loc și în Direcțiile de Finanțe din Hunedoara și Suceava.

Ministerul Finanţelor a anunţat, săptămâna trecută, că începând cu 1 noiembrie funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută. Astfel, salariile de bază vor fi majorate, în medie, cu 22%, iar de această creştere a salariilor vor beneficia aproximativ 5.700 de persoane.

Sursa foto: buzznews.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.