Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest spontan la Spitalul Județean din Tulcea: medicii și asistentele au ieșit în stradă

ultima ora

Un protest spontan a izbucnit la Spitalul Județean din Tulcea, iar la ora transmiterii acestei știri medicii și asistentele sunt în stradă.

Citește și: SURSE - Victor Ponta îi distruge cea mai puternică armă lui Liviu Dragnea: încă 4 deputați PSD pleacă la Pro România

Angajații spitalului sunt nemulțumiți de faptul că le-au scăzut salariile. Ei au mers la conducerea Consiliului Județean pentru a reclama faptul că includerea voucherelor de vacanță în salarii le va aduce o diminuare a veniturilor, dar situația nu s-a rezolvat.

Când au venit fluturașii de salariu, angajații spitalului din Tulcea au constatat că au venituri micșorate cu sume cuprinse între 1000 și 1300 de lei.

Situația se pare că este similară și în alte spitale din țară și nu este exclus să avem parte de proteste și în acest zone.

Managerul spitalului a explicat că de la centru s-a impus o limitare, iar pentru a se încadra în limita fondurilor alocate a fost nevoie de o scădere a salariilor.

“Bani există, însă aceasta limitare la 30 % nu permite ca să fie acordaţi din punct de vedere legal! A trebuit să tăiem de peste tot de unde am putut, ca să ne încadrăm în acest plafon. Vă dau dreptate şi sunt alături de voi, pentru ca şi eu sunt în aceeaşi situaţie. Dacă cei de la centru nu schimba ceva, noi, aici, nu avem ce face! ” a declarat managerul Năstăsescu, informează Tulceanoastra.

“Cei mai afectaţi sunt cei care fac ture în weekend, pentru că le-au tăiat tot sporul, dar la toţi ne-au scăzut salariile. În loc de tăiere, noi aşteptam o creştere, conform a ceea ce a promis Guvernul, este vorba de creşterea cu 25 % pentru noi cei care nu a fost puşi pe GRILA 2022. Oamenii sunt revoltaţi pentru că după toate promisiunile în privinţa salarizării din sănătate, rezultatul final este ca veniturile nete le vor scădea considerabil în această lună !” a declarat liderul sindicatului TesaMed, Marcel Iordache.

“Dacă legislaţia nu se schimbă, nu vom putea face nimic. Doamna ministru a spus că suntem în grilă, aşa că de aici, de la Tulcea, nu avem ce face! Problema trebuie rezolvată de Bucureşti! ” a mai spus managerul.

 


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.