Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestatarii anti-austeritate își continuă acțiunile în Liban

US News & World Report
Liban proteste

Protestatarii anti-austeritate au anunţat că vor fi din nou în stradă luni în Liban pentru a cincea zi consecutiv, în contextul în care guvernul urmează să discute un pachet de reforme economice pentru a răspunde cererilor lor, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Principalele artere care duc spre capitala Beirut sunt în continuare blocate de cauciucuri arse, iar şcolile, magazinele şi băncile au rămas închise.

Ziua de luni este termenul limită pe care şi l-a impus premierul Saad Hariri pentru ca guvernul să cadă de acord asupra unei soluţii la problemele economice ale ţării, care este puternic îndatorată, fără a impune noi taxe.

Cei 30 de membri ai guvernului urmează să se întâlnească în cursul dimineţii la palatul prezidenţial, conform agenţiei naţionale de ştiri libaneze.

Hariri vrea să obţină un acord printre partenerii guvernamentali care să conţină reforme economice majore fără a impune noi taxe în proiectul de buget pentru 2020.

CITEȘTE ȘI: Elimină nisipul de la rinichi înainte de a fi nevoie de operație! Plantele care curăță rinichii

Premierul speră că propunerile vor pune capăt protestelor masive care zguduie Libanul şi care au dus la apeluri ca el să demisioneze.

Protestatarii acuză clasa politică de conducere proastă, de risipirea banului publici şi de corupţie masivă.

Manifestaţiile au fost declanşate joi de o propunere nepopulară de a introduce taxe pentru utilizatorii de aplicaţii de mesagerie precum WhatsApp cu scopul de a mai strânge bani la buget.

Surse din anturajul lui Hariri au spus că principalul punct în pachetul de reforme economice include reducerea salariile actualilor şi foştilor oficiali guvernamentali cu circa 50%.

Proiectul prevede de asemenea posibilitatea de privatizare a sectoarelor de electricitate şi telecomunicaţii, precum şi o nouă lege pentru recuperarea fondurilor publice delapidate.

Libanul este sub presiunea Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţionale pentru adoptarea de măsuri de austeritate în schimbul unui sprijin financiar.

Libanul are una dintre cele mai mari rate ale datoriei publice din lume, echivalentă cu circa 150% din produsul intern brut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.