Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestatarii împotriva anexării Cisiordaniei au turnat sânge fals într-o fântână arteziană din Piaţa Donald Trump

Operation World
Israel

O fântână arteziană din Piaţa Donald Trump amplasată în oraşul Petah Tikva, centrul Israelului, împroşca luni dimineaţă sânge fals, după ce vandali au turnat vopsea roşie pentru a protesta împotriva planurilor de anexare susţinute de Statele Unite pentru Cisiordania, relatează dpa.

"Anexarea ne va costa sânge", era scris cu litere roşii lângă fântâna arteziană din Petah Tikva, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dan Puric: 'Flăcăii aștia de la conducere au creat o politică de subminare a poporului român'

Piaţa a fost numită în onoarea preşedintelui american după ce acesta a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului în 2017.

Incidentul este ultimul dintr-o serie de proteste împotriva planurilor prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu de a începe anexarea unor părţi din Cisiordania ocupată, posibil încă din această miercuri.

Politicieni precum Netanyahu "se joacă cu focul", a declarat persoana aflată în spatele protestului pentru website-ul de ştiri israelian N12, deţinut de Canalul 12 de televiziune.

"Există paşi asupra cărora nu se mai poate reveni", a spus protestatarul care nu a fost numit, adăugând că "teama atacurilor teroriste din anii copilăriei noastre nu o vom uita niciodată".

Citește și: Sărbătoare mare - Sfinţii Petru şi Pavel, patronii spirituali ai penitenciarelor. Ce spune tradiția populară că se întâmplă de Sînpetru

Protestatarul părea să se refere la a doua revoltă palestiniană de la începutul anilor 2000 împotriva ocupării de către Israel a teritoriilor palestiniene, marcată de serii de atentate sinucigaşe, notează dpa.

Piaţa Donald Trump, aflată lângă primăria din Petah Tikva, include o sculptură iluminată cu drapelele israelian şi american. Un panou marchează faptul că Trump a fost "primul care a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului".

Netanyahu ar putea veni chiar de miercuri cu propunerea privind anexarea în faţa cabinetului israelian sau a parlamentului, urmată de un vot.

Propunerile se bazează pe planul asupra Orientului Mijlociu dezvăluit de Trump în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.