Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste antiguvernamentale în Sri Lanka - A fost declarată starea de urgență

Operation World
Sri Lanka

Preşedintele srilankez Gotabaya Rajapaksa a decretat vineri stare de urgenţă pentru a doua oară în cinci săptămâni, acordând puteri extinse forţelor de securitate pentru a răspunde manifestaţiilor antiguvernamentale, relatează AFP, dpa şi Reuters, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei a explicat că şeful statului a luat această măsură pentru a "menţine ordinea publică", în urma grevei generale organizate vineri de sindicate, care cer demisia preşedintelui şi premierului, pe fondul agravării crizei economice.

Ţara insulară cu 22 milioane de locuitori suferă de mai multă vreme de tăieri de electricitate, penurii de combustibili, alimente şi medicamente, declanşate de un declin accentuat al rezervelor valutare care a blocat importurile de produse esenţiale şi a scos mii de oameni în stradă.

Managementul economic defectuos al guvernelor succesive a erodat finanţele publice ale ţării, dar situaţia s-a înrăutăţit în urma reducerilor considerabile de taxe aplicate de administraţia Rajapaksa după preluarea puterii în 2019.

Sectoare cruciale ale economiei, în special turismul, au fost lovite de pandemia de COVID-19, iar guvernul a întârziat să ceară asistenţă din partea FMI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.