Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTESTE FĂRĂ PRECEDENT în Parlament: USR a blocat lucrările în Camera Deputaților - VIDEO /UPDATE

protest usr parlament

Situația este explozivă în Parlament, la dezbaterile pe prima dintre legile justiției. Deputații USR au blocat lucrările Camerei Deputaților și au venit cu toții la prezidiu, cu o portavoce și cu afișe pe care scrie ”Hoții!!!”.

UPDATE 1: între timp, președintele Gabriel Vlase a cerut reluarea lucrărilor, dar cei de la USR sunt tot la prezidiu și protestează.

UPDATE 2: Deputatul USR, Cosette Chichirău merge la principalii juriști ai PSD și îi întreabă de ce se grăbesc atât de tare. La ședință a venit și liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, care le-a transmis celor de la USR să demisioneze, dacă sunt nemulțumiți de procedură.

UPDATE 3: Deputatul USR, Cosette Chichirău îi îndeamnă pe români, într-o transmisiune live, să iasă în stradă, în semn de protest.

"Dacă noi nu reuşim, în Parlament, pe procedură , fără violenţă, trebuie să ieşim în stradă să apărăm justiţia. Mor oameni în spitale, copiii sunt analfabeţi, justiţia este ultima redută şi o pierdem şi pe asta. Vedeţi ce se întâmplă aici. Trebuie să salvăm ultima fărâmă de democraţie.Diseară vom veni cu voi, în stradă, dacă nu putem să oprim lucrările. Am făcut tot ce am putut face, facem în continuare tot ce putem. (...) Vă rog din inimă: Veniţi cu noi să apărăm justiţia din România!", a transmis Chichirău.

UPDATE 4: USR a încheiat protestul din Camera Deputaţilor şi a părăsit plenul în care se discuta Legea privind Statutul judecătorilor şi procurorilor.

*

În timp ce parlamentarii puterii îi critică dur pe cei de la USR, Victor Ponta îi aplaudă pe aceștia pentru protest.

Președintele de ședință, Gabriel Vlase, a cerut o întrunire a liderilor de grup și după această discuție se va lua o decizie privitoare la continuarea ședinței.

Cei de la PMP și USR au părăsit sala de plen și s-au disociat de protestul USR.

”Considerăm în tot mandatul nostru că Parlamentul trebuie să aibă parte de un cadru civilizat. Nu putem nici prelua cu forța tribuna Parlamentului, nu putem nici stopa lucrările în acest fel, PNL va rămâne în plenul Camerei Deputaților și va încerca prin mijloacele legale să lupte împotriva acestei majorități. Vom rămâne în sală pentru a nu decredibiliza și mai mult instituția Parlamentului.

Respingem orice comportament care nu are la bază o conduită serioasă și civilizată”, a spus Raluca Turcan, liderul grupului PNL.

În același timp, cei de la PNL susțin că ”nu există niciun motiv pentru prelungirea programului de lucru pentru că domnul Dragnea a bătut din picior”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.