Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în Iran - Germania condamnă acţiunile disproporţionate ale forţelor de securitate

YouTube
iran protest

Germania a condamnat joi ''acţiunile disproporţionate ale forţelor de securitate'' în cursul protestelor care au avut loc în Iran în ultimele zile şi care s-ar fi soldat cu zeci de morţi, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Solicităm forţelor de securitate iraniene să facă dovadă de cea mai mare reţinere", a declarat, potrivit unui comunicat, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe, aşteptând ca "liderii iranieni să ridice complet restricţiile impuse la accesul pe internet".

"Suntem îngroziţi de informaţiile referitoare la peste 100 de morţi şi condamnăm acţiunile disproporţionate ale forţelor de securitate iraniene", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

''Dreptul de a manifesta paşnic trebuie respectat'', a spus ea. "Poporul iranian trebuie să aibă posibilitatea de a-şi exprima nemulţumirea faţă de evoluţiile politice şi economice şi de a-şi exprima opiniile în mod liber şi paşnic", a concluzionat purtătoarea de cuvânt.

Gardienii Revoluţiei au salutat joi ''acţiunea rapidă'' a forţelor armate împotriva ''protestatarilor'' în Iran', unde accesul la internet rămâne în mare parte întrerupt în pofida revenirii la un calm aparent după mişcarea de protest din aproximativ 100 de oraşe.

Tulburările, în cursul cărora benzinăriile, comisariatele, moscheile şi clădirile publice au fost incendiate sau atacate, au început după anunţarea unei reforme a schemei de subvenţionare a benzinei de care urma să beneficieze gospodăriile cele mai nevoiaşe, dar care este însoţită de o creştere foarte mare a preţului benzinei la pompă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.