Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în mai multe oraşe din ţară: Mii de oameni au ieşit în stradă în Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Braşov şi nu numai

Mihai Cistelican
protest cluj

Peste 5.000 de sibieni protestează, sâmbătă seara, pe străzile din oraș, având pancarte cu mesajul "La 100 de ani de la Unire, Deșteaptă-te, române". La Cluj sunt în stradă peste 3.000 de oameni, iar la Timişoara aproximativ 2.000 de oameni, transmite Mediafax.

Peste 5.000 de sibieni protestează, sâmbătă seara, pe străzile din oraș, oamenii având pancarte pe care au scris "La 100 de ani de la Unire, Deșteaptă-te, române".

Vezi şi: Concluzie neaşteptată a cercetătorilor: De ce e mai bine să fii tratat de un medic femeie

Protestatarii din Sibiu s-au adunat la ora 18.00 în Piața Unirii și au plecat în marș pe străzile orașului.

Oamenii au mers la protest cu steaguri și vuvuzele, dar şi pancarte cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie" sau "Suntem generația de sacrificiu. Am crescut fără jucării și fără lumină. Nu luați voi zâmbetul copiilor noștri că murim cu voi de gât".

Sibienii strigă "Nu vrem să fim conduși de hoți", "PSD ciuma roșie" și "Anticipate".

Printre participanții la protestul de la Sibiu sunt și vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, care este și deputat de Sibiu, dar și viceprimarul orașului, Răzvan Pop.

La această oră, protestatarii se îndreaptă către casa lui Klaus Iohannis.

La Cluj, peste 3. 000 de persoane participă sâmbătă seara la un protest anti guvernamental, blocând traficul în fața Prefecturii Cluj unde s-au așezat pe carosabil scandând "Jos dictatura" și "Jos Guvernul".

Participanții la protest s-au adunat sâmbătă seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca, după care au pornit într-un marș prin centrul orașului până la Prefectura Cluj, unde s-au așezat pe carosabil și au blocat traficul rutier. Ei au scandat "Nu plecăm", Jos dictatura", "Jandarmeria apără hoția", "Rușine să vă fie", "Jos Guvernul", "Nu scăpați", ”Hoții" şi "Trădătorii".

Vezi şi: EXCLUSIV - Unul dintre cele mai grave abuzuri din istoria DNA: Procuroarea Mariana Alexandru, 'eliminată' printr-un dosar fabricat, clasat după patru ani

Mai mulți protestatari s-au certat între ei, unii luând partea Jandarmeriei clujene, iar alții au condamnat comportamentul Jandarmeriei de la București.

De la Prefectură protestarii s-au îndreptat spre Piața Mihai Viteazul.

Şi la Timişoara s-au adunat aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, pentru a protesta față de Guvernul PSD. Acțiunea este organizată pentru a doua zi consecutiv, după ce, vineri seara, aproximativ 5.000 de persoane au mărșăluit pe străzile Timișoarei și au solicitat demisia Guvernului Dăncilă.

Manifestanții au mers în centrul Timișoarei cu steaguri tricolore și se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot. De asemenea, protestarii țin în mâini pancarte cu mesaje precum “Tăt ni-s freș”, “PSD, ciuma roșie”, “Toți pentru justiție”, “Rezistăm” sau “Guvern de hoți și de mafioți” și scandează lozinci ca “Afară cu hoții din țară”, „Până la capăt”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Hoții” sau “Demisia”.

Potrivit organizatorilor acțiunii de protest din Timișoara, sâmbătă seara se va pleca într-un marș din centrul orașului până la sediul Prefecturii Timiș și înapoi.

La Iaşi s-au adunat aproximativ 2.000 de persoane în Piaţa Unirii, pentru a susţine mitingul diasporei de la Bucureşti.

Protestatarii din Iaşi au format, ca de fiecare dată, un cerc, având cu ei steaguri ale României şi ale Uniunii Europene. De asemenea, oamenii au venit în centrul Iaşului cu vuvuzele şi cu pancarte pe care sunt scrise mesaje anti-Guvern şi anti-PSD.

Mai mult, aceştia au scandat lozinci precum: "Afară, afară cu PSD din ţară!", "Jos Guvernul!", "PSD, ciuma roşie!" sau "Vrem Justiţie, nu corupţie!".

Proteste similare au loc la Braşov, Piatra Neamţ sau Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.