Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste masive la Belgrad - Steagurile Rusiei și minorităților sexuale au fluturat alături VIDEO

captura youtube
belgrad serbia protest

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă sâmbătă seară în capitala Serbiei. Protestatarii îl critică pe președintele Aleksandar Vucici, care, spun ei, este din ce în ce mai autoritar și încearcă să anihileze Opoziția. Oamenii au scandat lozinci împotriva corupției și a violențelor politice și au cerut o presă liberă, scrie digi24.ro.

Mitingul a avut loc sub sloganul "unul din cinci milioane", un atac discret la preşedintele Aleksandar Vucici, care a spus săptămâna trecută că nu va ţine de cont de dorinţele străzii nici dacă ar protesta 5 milioane de oameni.

Sper că vom reuşi să facem ceva bun şi că vom trăi mai bine în viitorul apropiat.

La demonstraţie s-au adunat laolaltă toate culorile politice, de la radicali de dreapta şi extremişti de stânga, iar steagurile Rusiei au fluturat alături de cele la minorităţilor sexuale.

Citește și: Dan Voiculescu RĂBUFNEȘTE la adresa lui Traian Băsescu - O decizie a magistraților admite intervenția fostului președinte în dosarul Telepatia

Toţi contestă conducerea din ce în ce mai autoritară a şefului statului, pe care îl acuză că a preluat controlul asupra justiţiei, presei şi serviciilor de informaţii. Oamenii se tem că nu vor mai avea parte de alegeri libere.

- Suntem aici să transmitem un mesaj clar autorităţilor. Nu vom mai tolera violenţa în Serbia. Nu vom mai tolera corupţia şi infrancţiunile. Nu vom mai tolera mafia din fruntea ţării. Vrem să arătăm că opunem rezistenţă la ce se întâmplă în ţară.

Acest nou val de proteste din Serbia a fost declanşat acum 3 săptămâni, după ce un politician de opoziţie a fost bătut şi lăsat inconştient după un miting politic.

Adversarii preşedintelui Aleksandar Vucici l-au acuzat pe acesta că a creat o atmosferă violenţă în spaţiul public, prin atacurile la adresa oponenţilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.