Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste pro-democrației în Thailanda - Poliția intervine cu gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene

mediafax.ro
Thailanda, proteste

Poliţia din Thailanda a recurs sâmbătă la gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc împotriva celor câteva sute de manifestanţi în favoarea democraţiei reuniţi în capitala Bangkok pentru a cere reforme politice şi o gestionare mai bună a pandemiei cu noul coronavirus, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Guvern ucigaş", "demisia", se putea citi pe pancartele manifestanţilor, care au criticat între altele lentoarea campaniei de vaccinare.

Sub 4,5 milioane din cele 70 de milioane de thailandezi au fost vaccinaţi cu "schema completă", în timp ce sâmbătă au fost anunţate cifre record de aproape 22.000 de cazuri noi de contaminare şi 212 decese din cauza COVID-19.

Mişcarea pro-democraţie cere demisia şefului guvernului Prayut Chan-O-Cha, instalat premier după lovitura de stat din 2014 şi care şi-a dobândit legitimitatea în urma controversatelor alegeri din 2019, precum şi o reformă profundă a monarhiei, începând cu renunţarea la articolul 112 din codul penal ce prevede până la 15 ani de închisoare pentru lezmajestate. Peste 110 persoane au fost inculpate în ultimele luni în baza acestei legi.

Anul trecut, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Bangkok în momentele de vârf ale mişcării pro-democraţie, care a slăbit în intensitate în ultimele luni ca urmare a înăspririi răspunsului judiciar al autorităţilor, dar şi a pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.