Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Proteste violente în Grecia: ciocniri lângă Parlament între manifestanți și Poliție

grecia proteste

Mii de protestatari au mărșăluit miercuri pe străzile Atenei și ale orașului Salonic din nordul Greciei, în timp ce angajații din sectorul public și unii din sectorul privat au renunțat la locul de muncă pentru o grevă generală de 24 de ore împotriva creșterii prețurilor, una dintre cele mai recente acțiuni din Europa, în contextul în care inflația în creștere îi afectează pe consumatori, informează Washington Post.

Greva a perturbat serviciile din întreaga țară, feriboturile fiind blocate în porturi - întrerupând legăturile cu insulele grecești -, școlile de stat au fost închise, spitalele publice au funcționat cu personal redus, iar majoritatea mijloacelor de transport în comun au fost blocate.

Scurte ciocniri au izbucnit între grupuri mici de protestatari și poliție la finalul marșurilor atât în Atena, cât și în Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia. În ambele locuri, grupuri mici de manifestanți au aruncat cu cocteiluri Molotov și pietre în poliție, care a răspuns cu gaze lacrimogene și grenade paralizante. Nu au existat rapoarte imediate cu privire la răniți.

Europa s-a confruntat în ultimele luni cu o serie de proteste și greve din cauza creșterii costului vieții. Pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina a dus la creșterea prețurilor la energie și alimente, muncitorii, de la asistente medicale la piloți și personal feroviar, au plecat de la locul de muncă, cerând salarii care să țină pasul cu creșterea inflației. Alții s-au alăturat, ieșind în stradă pentru a face presiuni asupra guvernelor să facă mai mult pentru a ușura creșterea facturilor, chiar dacă liderii europeni au adoptat pachete de ajutor pentru energie. De asemenea, muncitorii din Belgia au organizat miercuri o grevă națională din cauza creșterii costului vieții, ceea ce a blocat traficul în mare parte din țară și a perturbat afacerile, deoarece muncitorii au instalat linii de pichetare în supermarketuri și centre comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.