Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTESTELE din țară au început: INCIDENTE în Piața Universității / VIDEO

UPDATE: 21:00 Protestatarii din București au început să plece.

UPDATE În Timișoara, primarul Nicolae Robu s-a alăturat celor 3000 de protestatari. Edilul a stat pe margine și privit cum oamenii strigau lozinci împotriva guvernului și a legii grațierii, conform news.ro.

UPDATE Liderul USR, Nicușor Dan, a fost surprins în mijlocul mulțimii alături de copilul său pe care îl ține în brațe.

content-image

UPDATE 20:10 Protestatarii au rupt cordonul de jandarmi din Piața Victoriei și au plecat spre sediul PSD.

UPDATE 19:40 Nicușor Dan și Raluca Turcan au fost văzuți printre protestatari.

UPDATE 19:30 Protestatarii din București au ajuns în Piața Victoriei.

UPDATE Și în Cluj, zece mii de clujeni protestează în centrul Clujului faţă de intenţia Guvernului PSD de a emite două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni. Sute de clujeni scandează „Vrem integritate, nu imunitate”, „Uniţi salvăm toată România”, „Fără amnistie, direct în puşcărie”.

UPDATE Începând cu ora 19:00, s-au strâns aproximativ 300 de protestatari din Piatra-Neamț care au început un marș pe traseul: Casa de Cultură, Muzeul de Istorie, Hotel Ceahlău, Teatru Tineretului, Casa de Cultură.

content-image

Mii de oameni și-au anunțat prezența, în urma unor postări pe rețelele de socializare, la protestele ce s-au anunțat în București și marile orașe din țară. Oamenii sunt împotriva intenției guvernului de a emite o ordonanță de urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codului Penal.

UPDATE Președintele Klaus Iohannis participă la mitingul din București. Sunt 10.000 de protestatari.

UPDATE Protestatarii anunță că vor pleca, în marș, spre sediul Guvernului.

UPDATE 18:15 Traficul e blocat în Piața Universității după ce protestatarii au pătruns pe carosabil.

UPDATE 18:10 Deputatul PMP, Robert Turcescu, anunţă, într-un mesaj video postat pe Facebook, că a plecat spre Piaţa Universităţii pentru a participa la protestul faţă de legile privind graţierea şi codurile penale.

„Am plecat spre Universitate, ne vedem acolo. Dragnea, ai curaj să vi şi tu? Semnat, familia Turcescu”, a afirmat Robert Turcescu, într-un video în care apare alături de soţia lui.

Citește și: Liviu Dragnea ar fi marele beneficiar al celor două ordonanțe de urgență din domeniul Justiției

UPDATE La București, numărul protestatarilor a ajuns la aproape 2.000. Protestatarii s-au adunat și în fața Teatrului Național.

UPDATE La Iași și Baia Mare oamenii sunt cu zecile la proteste.

Citește și: Deja… se anunță Grindeanu II. Când ar putea veni prima remaniere

UPDATE 18:00 Aceasta este cea de-a treia zi de proteste faţă de cele două proiecte de ordonanţă ale Ministerului Justiţiei, după cele de miercuri şi joi.

Protestatarii din Piaţa Universităţii din Bucureşti scandează, printre altele, ''PSD - ciuma roşie'', ''DNA - să vină să vă ia'', ''DNA - nu uita, noi suntem de partea ta''. Aceştia poartă pancarte cu mesaje precum ''Referendum pentru toţi, să ştim dacă suntem hoţi'', ''Acasă e cald şi bine, dar eu strig şi pentru tine''.

Citește și: A concurat la Miss Univers, iar acum dezvăluie cum i-a facut avansuri Donald Trump: M-a invitat la el în camera de hotel / VIDEO

UPDATE 17:57 Peste 100 de persoane s-au adunat, în centrul Craiovei, pentru a protesta împotriva legii amnistiei şi graţierii, în piaţa “Mihai Viteazu”.

content-image

UPDATE 17:55 La Paris, zeci de români au protestat și împotriva intenției guvernului de a emite ordonanțe pentru grațiere și modificarea Codului Penal.

content-image

UPDATE 17:50 La București, numărul protestatarilor a ajuns la 1.000. Protestul a început și la Cluj-Napoca, unde sunt aproape 500 de oameni.

content-image

UPDATE: 17:30 Peste 500 de oameni sunt, la această oră, în Piața Universității din București. Protestatarii scandează și împotriva postului de televiziune Antena 3.

Mii de oameni și-au anunțat prezența, în urma unor postări pe rețelele de socializare, la protestele ce s-au anunțat în București și marile orașe din țară. Oamenii sunt împotriva intenției guvernului de a emite o ordonanță de urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codului Penal.

Citește și: Sienna Miller neagă că a plâns după maratonul de sex cu Ben Affleck / VIDEO

La București, protestul a început așa cum a fost anunțat, la ora 17:00, în Piața Universității. Aproape 200 de persoane au fost încă de la debutul manifestației și au scandat împotriva guvernului și a PSD. Jandarmeria are pregătite efective impresionante pentru asigurarea securității publice. Mai mulți politicieni și-au anunțat prezența la protestele de duminică seara, printre care și șefa PNL, Raluca Turcan.

Citește și: Ce spune Botezatu despre focul de la club. De unde ar fi pornit si ce ipoteza nu exclude

Primul incident a avut loc între câțiva protestatari și jurnalista Corina Drăgotescu. În timp ce aceasta efectua o transmisiune, în direct, pentru România TV, ea a fost bruscată și admonestată de către câțiva manifestanți. Aceștia au proferat injurii la adresa postului România TV și a jurnaliștilor, dar și a celui care a patronat această televiziune, Sebastian Ghiță.

știre în curs de actualizare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.