Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele din Franța trimit unde de șoc în Egipt - Autoritățile de la Cairo ’suflă și în iaurt’ și interzic vânzarea vestelor galbene

twitter
paris proteste

Autoritățile de la Cairo au luat decizia de a interzice vânzarea de veste galbene, deja celebre după amplele proteste din Franța, de frică să nu fie organizate astfel de proteste și în Egipt. Comercianții sunt verificați, cu doar o lună înainte de aniversarea protestelor din 2011, relatează The Guardian, conform digi24.ro.

Puterea din Egipt a restricționat vânzarea de veste galbene reflectorizante de teamă ca oponenții politici să nu copieze mișcarea care de cinci săptămâni a cuprins Franța, în contextul în care în ianuarie 2019 se aniversează șapte ani de la revoluția în urma căruia a fost dat jos Hosni Mubarak.

Citește și: Ilie Năstase, scandal cu un actor de talie mondială în Capitală! De ce s-a aprins multimilionarul

Oficiali egipteni și vânzători au spus că dealerii de echipamente de siguranță au fost instruiți să nu vândă veste galbene oricărei persoane și să livreze doar companiilor verificate, însă doar după acordul poliției. Aceștia au fost avertizați că vor fi pedepsiți, însă nu li s-a spus și în ce constă pedeapsa.

The Guardian precizează că, deja, șase magazine mari de echipamente de siguranță din zona industrială a capitalei egiptene au anunțat că nu mai vând veste galbene. Doi comercianți au refuzat orice discuție, iar alți patru au motivat că așa le-a spus poliția.

„Se pare că nu vor ca cineva să facă ce a fost în Franța”, a spus un comerciant sub protecția anonimatului.

„Poliția a venit acum câteva zile și ne-a spus să nu le mai vindem. Când am întrebat de ce, au răspuns că doar urmează instrucțiunile”, a adăugat un alt distribuitor.

Potrivit unor oficiali, restricțiile ar urma să rămână în vigoare până la finalul lunii ianuarie.

Ministrul de interne din Egipt a refuzat să comenteze informațiile.

În ultimii ani, autoritățile au organizat razii de amploare în toată țara, înainte de data de 25 ianuarie, pentru a preveni orice acțiuni de celebrare a revoluției.

Protestele „vestelor galbene” din Franța au pornit în luna noiembrie și au devenit simbolul manifestațiilor împotriva majorării accizelor la carburanți, la care s-au adăugat și alte cereri, printre care demisia președintelui Emmanuel Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.