Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele fermierilor iau amploare în Europa! Frontiera dintre Belgia și Olanda, blocată - mii de camioane staționează de câteva zile

Reuters
fermieri belgia

Fermierii au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei dintre Belgia și Olanda, au anunțat vineri centrele de monitorizare a traficului din cele două țări. Fermierii sunt nemulțumiți de taxele și costurile mari, de importurile ieftine din afara UE și de birocrație, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Punctul de trecere a frontierei în direcția Anvers, al doilea oraș ca mărime din Belgia și al doilea cel mai mare port al Europei, este blocat. Fermierii belgieni s-au adunat în zonă pe parcursul nopții și ulterior lor li s-au alăturat protestatari din Olanda. Blocate sunt și alte puncte de trecere a frontierei, iar autoritățile olandeze le-au recomandat oamenilor să evite călătoriile în Belgia.

În vestul Belgiei, fermierii au blocat intrarea și ieșirea camioanelor din portul Zeebrugge, parte a portului Antwerp-Bruges. Aproape 2.000 de camioane sunt blocate de câteva zile. Poliția locală a anunțat că șoferii au acces la servicii de catering și sanitare.

Proteste au loc și în alte zone ale UE precum Franța, Germania, Polonia, Grecia, Portugalia și România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.