Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele nasc primele acuzații în coaliție - Florin Roman sare la gâtul lui Marcel Ciolacu

Florin Roman

Premierul Marcel Ciolacu ar fi trebuit să aibă o reacție mai promptă în privința protestelor transportatorilor și fermierilor, declară la RFI vicepreședintele PNL Florin Roman. El consideră că „s-a tergiversat destul de mult”.

Florin Roman spune despre protestele transportatorilor și fermierilor că „protestul e în linie cu ceea ce se întâmplă practic în mai multe țări din UE și e clar că e o problemă la nivelul întregii Uniuni Europene, urmare a transportului cerealelor din Ucraina, dar și a influențelor pe care le are războiul asupra agriculturii la nivel european”.

„Foarte multe din solicitările fermierilor din punctul nostru de vedere sunt îndreptățite, dar unele pot fi rezolvate imediat, altele va trebui foarte clar să avem un răspuns din partea Ministerului Agriculturii la cerințele oamenilor”, adaugă Roman.

Vicepreședintele PNL așteaptă soluții și de la Comisia Europeană.

„Din ce am înțeles de la domnul ministru Boloș, zilele astea la Bruxelles va avea loc o discuție cu Comisia, pentru că foarte multe din punctele pe fiscalitate au fost introduse sau scoase anul trecut, urmare a unor angajamente pe care din păcate le-am avut prinse de domnul Ghinea în PNRR (...). Eu cred că trebuie găsită o soluție comună la nivel european și problema trebuie tratată și discutată foarte serios cu Comisia”, mai spune Florin Roman.

Liberalul apreciază că premierul Marcel Ciolacu a avut o reacție întârziată în privința protestului fermierilor și transportatorilor.

„Eu mă așteptam, sincer, cunoscându-l pe domnul Ciolacu, la o reacție mai promptă în fața acestor nemulțumiri ale fermierilor și transportatorilor și mă așteptam ca încă din primul moment să se așeze la masa negocierilor. N-am înțeles, vă spun foarte sincer, care a fost fundamentul pentru care practic s-a tergiversat destul de mult, chiar câteva zile au avut nevoie premierul și ministrul Agriculturii să vină la masa dialogului cu cei nemulțumiți, mai ales că totuși vorbim de o zonă de agricultură, unde electoratul PSD-ului e destul de puternic pe zona asta”, încheie Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.