Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele se extind! Sindicaliştii Sanitas pichetează Ministerul Finanțelor: 'Epuizaţi' / 'Nu lăsaţi sănătatea să moară'

Sanitas
Sanitas

Sindicaliştii Sanitas pichetează, joi, sediul Ministerului Finanţelor pentru a cere o majorare ”cu cel putin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială”. Protestatarii cer grevă generală în întreg sistemul şi reclamă nivelul scăzut al veniturilor.

Sindicaliştii Sanitas pichetează sediul Ministerului Finanţelor din Bucureşti. Protestul a început la 9.30.

”Foşti eroi în pandemie, spor mai mic ca-m primărie”, ”Epuizaţi”, ”Nu lăsaţi sănătatea să moară”, se poate citi pe pancartele pe care le poartă sindicaliştii care au fluiere, vuvuzele, dar şi steaguri, transmite news.ro.

Protestatarii cer declanşarea grevei generale în sistem, ziua de 18 ianuarie fiind termenul limită stabilit pentru strângerea numărului de semnături necesare pentru un astffel de demers.

”Suntem prezenţi la ministerul responsabil cu gestionarea banului public pentru a cere o majorare cu cel putin 20% a salariilor tuturor categoriilor profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială! Guvernanţii trebuie să înţeleagă că răbdarea noastră, a angajaţilor din cele două domenii a ajuns la limită. Nu mai acceptăm amânări, explicaţii false sau promisiuni fără acoperire”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia afirmă că acest protest este ”primul pas către grevă generală în cele două sisteme”.

Sindicaliştii anunţă, de asemenea, că nu mai acceptă explicaţia potrivit căreia nu sunt bani la buget: ”Resurse financiare sunt, doar că trebuie corect şi echitabil utilizate”.

”Nu mai acceptăm asigurări de creştere salarială cu trimitere la noua lege a salarizării. Legea trebuia să fie deja în vigoare de la 1 ianuarie a acestui an, însă ea nu este în acest moment nici măcar în stadiul de proiect finalizat”, au mai transmis sindicaliştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.