Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele violente de la Capitoliu, sub lupa Congresului SUA: Se va investiga modul în care au intervenit forţele de ordine

proteste capitoliu

Comisii ale Congresului SUA vor investiga modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele violente de la Capitoliu, informează agenţia Associated Press, potrivit MEDIAFAX.

Poliţia Capitoliului, care are sarcina protejării Congresului, a solicitat ajutorul serviciilor de poliţie din Washington D.C., în contextul în care mii de simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump protestau pentru a opri validarea rezultatului scrutinului prezidenţial.

Citește și: ANALIZĂ CNN: China jubilează în urma haosului din SUA: ‘O superputere a fost aparent depășită. Va încânta mulți dintre criticii Washingtonului’

Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi după ce au pătruns cu forţa în sediul Congresului SUA.

"Cazul generează preocupări grave în materie de securitate", afirmă Zoe Lofgren, preşedintele Comisiei Administrative a Camerei Reprezentanţilor. Politicianul democrat a precizat că modul în care forţele de poliţie au gestionat protestele va fi investigat de comisii de profil al Camerei Reprezentanţilor şi Senatului.

Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Alte trei persoane au murit în urma unor "urgenţe medicale" semnalate în cursul violenţelor, a declarat Robert Contee, directorul Poliţiei metropolitane din Washington.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.