Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestul pentru ICR, în varianta braziliană

protest brazilia

Mai mulți artiști brazilieni au protestat într-un mod mai puțin obișnuit contra noului Guvern brazilian. Nemulțumiți că Ministerul Culturii a fost inclus în Ministerul Educației, ei i-au cerut demisia pe muzica clasică (Carmina Burada de Carl Orff). Protestele seamănă cumva cu "protestul papioanelor" pentru susținerea lui Horia Roman Patapievici la ICR.

Dacă înlocuim stânga cu dreapta, situația seamănă amuzant de mult cu cea din România anului 2012. Președintele Braziliei (Dilma Roussef) a fost pusa sub acuzare și suspendată prin voința Parlamentului. Deși cândva populară, Russef nu mai are în momentul de față mai mult de 10% susținere populară.

Chiar dacă formalitățile legale de suspendare au fost realizate (nu a existat opoziție a Curții Constituționale), criticii nu ezită să denumească procedeul ca nedemocratic sau chiar lovitură de stat.

Chiar și protestele oamenilor de cultură înregistrate de Al Jazeera seamănă (până la un punct) cu protestele celor ce l-au susținut în 2012 pe Horia Roman Patapievici împotriva Senatului.

"Este un atac direct la adresa societății", spune o protestatară.  "Nu vrem un Minister al Culturii într-un guvern venit la putere printr-o lovitură (de stat, n.red.) ci într-un guvern democratic, progresist", spune alta. "Vrem o nouă mișcare politică", spune altcineva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.