Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestul TIGĂILOR împotriva corupţiei. Un NU hotărât pentru Le Pen şi Fillon

În timp ce François Fillon, candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din Franţa, se adresa duminică zecilor de mii de militanţi veniţi să-l sprijine la Trocadéro (Paris), o mie de demonstranţi se adunaseră în Piaţa Republicii din capitala franceză la o contramanifestaţie pentru a spune "nu corupţiei" şi "impunităţii", înarmaţi cu tigăi şi alte ustensile de bucătărie, relatează Le Parisien, potrivit agerpres.

"Le Pen! Fillon! Fără alegeri!", au scandat manifestanţii, bătând în tigăi de tot felul şi în alte ustensile de bucătărie.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în Franţa: Nou culoar FAVORABIL pentru Marine Le Pen

"Cum să ai încredere în ei că pot fi garanţi ai instituţiilor? Este un oximoron, o contradicţie", a declarat Pascal, un agent în serviciul public, "înarmat" cu o tavă, simpatizant al lui Emmanuel Macron. Xavier, 22 de ani, susţinător al lui Jean-Luc Melenchon, stânga radicală, a apreciat la rândul său: "Fillon persistă să fie candidat, aşa ceva nu este acceptabil!"

Katia, care a venit la manifestaţie 'înarmată' cu o cratiţă, exclamă: "Este ca la nebuni! El, care (...) a declarat că nu a cedat niciodată străzii, cheamă la o manifestaţie! Credeam că le-am văzut pe toate. Exemplaritate, de ce acest lucru nu este posibil?, se întreabă femeia, care declară că, pentru prima oară în aprilie, nu va merge la vot. "Fillon se sprijină pe popor pentru a fi absolvit de un presupus delict, lovind în justiţie. El cade în populismul cel mai de jos", spune bătând în tigaie Delphine.

"În România, oamenii au ieşit în stradă împotriva corupţiei. La noi, ei defilează pentru a-l apăra pe Fillon", se plânge Jacques, director comercial. Eseistul Raphaël Glucksman, unul dintre coordonatorii evenimentului, regretă această "întârziere a Franţei". "Trebuie să decidem dacă dorim o republică bananieră sau un stat de drept", spune el. Pe bună dreptate, Gerard, alegător al lui Mélenchon, este dezamăgit de numărul redus al manifestanţilor. "Când vezi că oamenii sunt indiferenţi, aceasta înseamnă că în Franţa există o anumită permisivitate", constată el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.