Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în Franţa: Nou culoar FAVORABIL pentru Marine Le Pen

Fostul prim-ministru francez Alain Juppé, învins de François Fillon în alegerile primare ale dreptei şi care este în prezent primar la Bordeaux, a declarat luni că nu va candida la preşedinţia Franţei, deoarece nu crede că este în stare să unească familia sa politică, transmite EFE, conform agerpres.

Într-o serie de declaraţii făcute la Bordeaux (sud-vestul Franţei), Juppé a recunoscut că 'este prea târziu' pentru el şi că nu întruchipează 'reînnoirea' pe care şi-o doresc francezii.

Decizia fostului premier francez este privită de către analiştii politici din Hexagon ca o netezire a drumului spre victorie în alegerile prezidenţiale a candidatei Frontului Naţional, Marine le Pen, care oricum este favorită în sondaje. O eventuală candidatură a lui Juppe ar fi creat un uşor dezechilibru şi o posibilă repliere a dreptei, sunt de părere sociologii.

Nicolas Sarkozy propune o întâlnire urgentă cu Francois Fillon şi cu Alain Juppe

Totodată, potrivit AFP, fostul prim-ministru francez a acuzat faptul că 'încăpăţânarea' lui Fillon a dus la un 'impas'.

Cu mai puţin de 50 de zile înainte de alegerile prezidenţiale, François Fillon, considerat iniţial favoritul alegerilor prezidenţiale, este contestat inclusiv de propria sa tabără, partidul Republicanii, după ce în urma unor informaţii apărute în presă s-a declanşat scandalul cunoscut sub numele de 'Penelopegate', legat de locuri de muncă fictive ale soţiei candidatului.

Mai mult de două treimi dintre francezi, mai precis 70%, consideră că François Fillon greşeşte menţinându-şi candidatura la preşedinţia ţării, relevă un sondaj realizat pentru postul FranceInfo şi dat publicităţii vineri, în contextul celor mai recente evoluţii în ancheta deschisă în legătură cu suspiciunile că soţia fostului premier, Penelope, a fost angajată în mod fictiv la cabinetul parlamentar al acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.