Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protocolul PSD-UNPR: Cele două partide resping modificarea legii electorale în 2016

dragnea_oprea_61389700

Protocolul PSD-UNPR prevede ca cele două partide să respingă categoric modificarea, în 2016, a Legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale, precum și a Legii privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților.

„PSD și UNPR susțin inițierea unor dezbateri cu privire la întregul sistem electoral din România, începând cu noua legislatură a Parlamentului României 2016-2020”, se arată în documentul citat, obținut de către Agerpres.

Mai mult, protocolul mai prevede ca PSD și UNPR să lase filialele locale să decidă modul în care vor colabora, inclusiv decizia de a candida pe liste de voturi sau de a constitui majorități locale și/sau județene.

Referitor la alegerile parlamentare din toamnă, protocolul prevede că abia după alegerile locale cele două partide vor decide dacă vor participa cu o listă comună la alegeri sau nu.

Documentul poate înceta prin acordul părților și intră în vigoare în momentul semnării de către liderii PSD și UNPR. Documentul trebuia semnat miercuri dimineața, însă șefii celor două formațiuni au amânat momentul pe motiv că nu doresc să dea naștere la speculații potrivit căreia parafarea înțelegerii ar depinde de votul senatorilor PSD la cererea DNA de ridicare a imunității președintelui UNPR Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.