Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provincia Columbia Britanică din Canada a eliminat vineri mult-criticatul program prin care se permitea utilizarea de droguri ilegale în spaţii publice

Nature
droguri opioide

O provincie din Canada renunţă la programul care permitea utilizarea de droguri ilegale în spaţii publice, informează Rador Radio România.

Provincia Columbia Britanică din Canada a eliminat vineri mult-criticatul program prin care se permitea utilizarea de droguri ilegale în spaţii publice, motivând securitatea publică.

În ianuarie 2023, autorităţile provinciei au anunţat că nu vor mai urmări penal persoanele care poartă asupra lor mici cantităţi de heroină, metamfetamină, ecstasy sau cocaină, ca parte a unor eforturi de combatere a utilizării de supradoze.

Programul ar fi trebuit să dureze trei ani, dar în octombrie anul trecut, pe fondul mai multor plângeri privind creşterea numărului de infracţiuni şi a pericolelor generate de alimentarea din surse ilegale cu droguri, Columbia Britanică a anunţat că va retrage programul. "Menţinerea în siguranţă a oamenilor este prioritatea noastră cea mai importantă", a declarat premierul provinciei, David Eby vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.