Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provincia Manitoba din Canada cere ajutorul guvernului federal în urma valului de migranţi

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

În faţa afluxului de migranţi, premierul conservator al provinciei Manitoba (centru), Brian Pallister, a cerut joi ajutorul guvernului federal canadian, exprimându-şi speranţa ca Justin Trudeau să găsească o soluţie împreună cu preşedintele american, Donald Trump, scrie AFP.

Potrivit şefului executivului local, numărul migranţilor care traversează ilegal graniţa canadiano-americană "a crescut de peste două ori" în cursul ultimelor săptămâni, ca şi costurile pentru îngrijirea acestora.

Citește și: ATAC ARMAT în Elveția: Poliția este în STARE DE ALERTĂ - FOTO

Vineri, secretarul american pentru securitate internă, John Kelly, este aşteptat la Ottawa pentru a se întâlni cu omologul său canadian, Ralph Goodale, şi cu ministrul imigraţiei, Ahmed Hussen, pentru a aborda în special dosarul refugiaţilor.

Ahmed Hussen a declarat joi că autorităţile canadiene şi americane sunt în "contact permanent" privind problemele legate de controlul frontierelor şi va discuta despre acest lucru cu John Kelly.

"Este o problemă a Canadei, avem nevoie de Canada pentru rezolvarea ei", a subliniat Brian Pallister într-o conferinţă de presă, precizând că "Manitoba găzduieşte numărul cel mai mare de refugiaţi pe locuitor dintre toate provinciile canadiene", iar "creşterea semnificativă" a numărului de migranţi sosiţi pune la încercare resursele provinciei, anunță Agerpres.

Premierul local a solicitat fonduri federale pentru a acoperi cheltuielile cu analizarea cererilor de azil, serviciile de protecţie şi plasament al minorilor sau cu serviciile de ajutorare a refugiaţilor pentru a găsi un loc de muncă şi o locuinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.