Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocarea lui Radu Banciu pentru Udrea și Ponta / VIDEO

banciu 2

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9TyJn0h5vyA]

 Provocarea duşului cu gheaţă în scop caritabil, 'Ice Bucket Challenge', care se bucură de un imens succes în întreaga lume, a ajuns şi la fostul preşedinte american George W. Bush, care l-a nominalizat să îi urmeze exemplul pe un alt ex-locatar al Casei Albe, Bill Clinton.

Bill Clinton trebuie să răspundă provocării găleţii cu apă îngheţată în termen de cel mult 24 de ore. În caz contrar, ar urma să doneze cel puţin o sută de dolari în contul fundaţiei ALS, care luptă împotriva sclerozei multiple aminotrofice. 

'Ice-Bucket Challenge' a fost lansată de un american din statul Massachusetts diagnosticat cu ALS. El a încercat astfel să ridice gradul de conştientizare a publicului în legătură cu această boală neurovegetativă, care afectează creierul şi măduva spinării, ducând la paralizie. Ideea nu numai că a plăcut, ci practic a cucerit pe reţelele de socializare atât oameni obişnuiţi, cât şi politicieni şi personalităţi din cele mai diverse domenii. 

Într-un clip postat pe internet, George W. Bush declară, cu un aer sobru, că nu crede că duşul cu apă îngheţată este un gest indicat pentru un preşedinte şi că, prin urmare, va completa un cec pentru fundaţia ALS. În acel moment apare însă doamna Bush care aruncă pe el apa rece dintr-o găleată. 'Acest cec este pentru mine. Nu mi-aş distruge coafura', comentează ea, atingându-şi cochet o şuviţă de păr. 'Ieri a fost ziua de naştere a lui Billl (Clinton), iar cadoul meu pentru el este o găleată cu apă rece', spune, în final, George W.Bush, predând astfel ştafeta celui care i-a urmat la preşedinţia SUA. 

Lista celebrităţilor din toate domeniile care acceptă această inedită provocare creşte vertiginos în fiecare zi. În prezent, pe lista de nominalizări au apărut preşedintele rus, Vladimir Putin, şi chiar Papa Francisc, după cum relatează presa internaţională. 

Nu toţi cei nominalizaţi aleg însă varianta duşului rece. De exemplu, preşedintele american Barack Obama a mulţumit pentru invitaţie şi a anunţat că va face o donaţie pentru fundaţia care încearcă să combată ALS.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Po1R1NgOMsE]

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.