Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRU a decis: legea denumirii ”țiganilor” va fi depusă la Parlament

rromi tigani

Biroul Permanent Național al Partidului România Unită a decis în această seară ca proiectul liderului PRU Bogdan Diaconu privind revenirea la denumirea de ”țigani” pentru cei de etnia romă să fie depus mâine la Parlament. Proiectul a plecat de la o întrebare pusă de liderul PRU pe pagina sa de socializare prin care voia să afle de la cititorii săi dacă sunt de acord să se renunțe la etnonimul de ”rom” și să se revină la denumirea de ”țigani” pentru membrii etniei rome.

Sondajul lansat de liderul PRU a relevat că 99 la sută dintre respondenți erau de acord cu această schimbare. După ce deputatul Bogdan Diaconu a postat și draftul proiectului de lege, în media au apărut foarte multe articole și a început o dezbatere furibundă pe tema revenirii la denumirea de ”țigani” care a atras mii de comentarii de susținere, dar și criticile unor reprezentanți ai romilor.

În urma reacțiilor publice masive de susținere, în această seară, la întâlnirea conducerii PRU, s-a decis depunerea acestui proiect de lege la Parlament, care va intra în acest fel în dezbaterea Legislativului. Este de așteptat că proiectul va trezi în continuare multe controverse, dar și multă simpatie din partea celor care s-au confruntat cu această confuzie între romi și români în străinătate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.