Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRU, acuzat că a CORUPT alegătorii prin campania 'Black Friday'. Parchetul a fost SESIZAT

www.greatnews.ro
Black Friday

Biroul electoral al Municipiului Bucureşti sesizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă referitor la campania "Black Friday la PRU" pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor.

Această decizie a Biroului electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti, adoptată miercuri, survine unor sesizări făcute de un cetăţean şi de un candidat al PRM.

"În aceste sesizări s-a arătat că pe site-ul oficial al PRU a apărut un anunţ conform căruia începând cu data de 18.11.2016, orele 00,00 conceptul de Black Friday va fi introdus în politică de către această formaţiune, în sensul că membrii PRU cu posibilităţi financiare vor oferi gratuit smartphonuri marca Samsung, Iphone, Huawei etc. celor care vor semna adeziunea şi vor deveni astfel membrii acestui partid până la data mai sus menţionată", se arată în decizia BEM.

Citește și: Ministrul Sănătății, acuzații GRAVE în scandalul de transplant. Victor Zotta: E noaptea minții

Membrii Biroului au constatat, din înscrisurile anexate la sesizări şi din vizualizarea anunţului apărut pe site-ul PRU, că există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de corupere a alegătorilor.

"Analizând sesizările formulate prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 al Municipiului Bucureşti constată că se invocă săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor prevăzută de art. 386 alin. 1 Cod penal, în conformitate cu care: "Oferirea sau darea de bani, de bunuri, ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi", menţionează documentul citat.

Deoarece este vorba despre invocarea săvârşirii unei infracţiuni, s-a decis sesizarea organelor de urmărire penală, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Din punct de vedere al competenţei teritoriale s-a avut în vedere faptul că PRU are sediul în Bucureşti.

Totodată, Biroul electoral al Municipiului Bucureşti apreciază că au fost încălcate şi dispoziţii legale referitoare la modalitatea de finanţare a campaniilor electorale, astfel că se impune sesizarea Autorităţii Electorale Permanente, anunță Agerpres.

Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 al Municipiului Bucureşti a decis încetarea şi retragerea de pe site-ul formaţiunii politice a campaniei "Black Friday la PRU" şi sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a Autorităţii Electorale Permanente. Această decizie poate fi contestată în termen de 48 de ore la Biroul Electoral Central.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.