Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Sănătății, acuzații GRAVE în scandalul de transplant. Victor Zotta: E noaptea minții

vlad voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit, miercuri seară, despre îndoielile pe care le are cu privire la situația de la Spitalul Sf. Maria, cum că această instituție a fost acreditată în mod judicios şi că nu există un contract cu un doctor specialist.

“Această polemică a început de la lucru simplu – Agenția Națională de Transplant a acreditat un centru care ar fi putut să facă transplant pulmonar. Eu am pus această acreditare sub semnul întrebării, chiar directorul executiv, domnul profesor Deac a pus-o el însuși sub semnul întrebări, azi dimineață, în mod public. Documentul este semnat chiar de către domnul profesor Deac. A spus public astăzi ce mi-a spus și mie, că există probleme cu această acreditare”, a explicat Vlad Voiculescu, într-o intervenție la Antena3.

Dragnea, contre în DIRECT la Antena3: Eu n-am spus niciodată că nu o să fiu prim ministru/ VIDEO

“Eu am în față acum Ordinul Ministrului Sănătății numărul 860 / 2013. Și aici sunt trecute criteriile de acreditare a centrelor de transplant de organe. Există mai multe articole la care sunt probleme. De exemplu, unul dintre criterii nu este îndeplinit de spitalul Sf. Maria, conform criteriilor din 2013. Este singura reglementare legală pentru acreditarea unui centru de transplant”, a continuat ministrul Sănătății

“Am corespondență cu Agenția Națională de Transplant din lunile iulie, august, septembrie. Am primit mai multe semnale că lucrurile nu sunt în regulă. Am spus de acum câteva zile că există îndoieli referitoare la această situație.”

Guvernul o întoarce 'ca la Ploiești': Pentru 'Cuminţenie' nu avem baza legală

“Ce am spus tuturor este că atâta timp cât eu nu am siguranța că acest transplant de români nu se poate face în condiții optime, care să nu pună viața oamenilor în pericol și atâta timp cât nu am răspunsuri clare referitoare la costuri, măcar aceste două lucruri, dacă nu îmi sunt clare, atunci da, în mandatul meu, acest transplat nu se va face în România”, a conchis Vlad Voiculescu.

Victor Zotta, coordonatorul Programului Național de Transplant, a intervenit la Antena 3, și a spus că cererea ANT către Ministerul Sănătății pentru a da undă verde de transplant la Spitalul ”Sfânta Maria” este a treia pe care a trimis-o. Victor Zotta a precizat că ”acreditarea Spitalului ”Sfânta Maria” a fost făcută în deplină legalitate cu legislația românească și europeană. Să ai cel mai performant chirurg pentru transplantul pulmonar în Europa ca șef de echipă cu contract de muncă, să ai un etaj întreg la cheie, în care nu au intrat pacienți, deci nu se pune problema de infecții nosocomiale, ciuperci, microbi, să ai o echipă de terapie intensivă specializată șase luni de zile la Hanovra care știe să îngrijească pacientul post-transplant până la externarea din ATI și trei medici pneumologi cu performanțe deosebite care pot urmări ulterior și să spui pe vorbe că acest spital nu îndeplinește criteriile e de noaptea minții”. Victor Zotta a afirmat că a discutat cu 10 minute înainte să intre în direct cu Radu Deac, care i-a spus că: ”Nu recunoaște această chestie, nu s-a dezis niciodată de această acreditare, a semnat-o, o recunoaște și o susține”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.