Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ignatie a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopală din Huși

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat duminică slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopală din Huși. În omilia sa de la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, ierarhul a subliniat: „Tradiția Ortodoxă este cea care dăruiește Maicii Domnului cinstirea cea mai adevărată”.

Părintele Episcop Ignatie a arătat că slujbele Bisericii redau fidel învățătura ortodoxă despre Maica Domnului.

„Să nu îi credeți pe cei care spun că noi acordăm o cinstire exagerată Maicii Domnului. Toate imaginile, comparațiile sau metaforele pe care le auzim în slujbe au fundament scripturistic”, a precizat el.

„Tradiția Ortodoxă este cea care dăruiește Maicii Domnului cinstirea cea mai adevărată. În Ortodoxie, în cinstirea Maicii Domnului nu există nicio supralicitare a importanței ei în istoria mântuirii, dar nici o minimalizare.”

„În Tradiția Ortodoxă, locul Maicii Domnului este precis: ea este cea care Îl naște pe Fiul lui Dumnezeu ca Om, în chip feciorelnic, curat, desăvârșit, prin umbrirea Duhului Sfânt, și ni-L aduce nouă, oamenilor”, a mai explicat ierarhul, relatează Basilica.ro.

„Preasfânta Fecioară Maria ne-a făcut cel mai minunat dar, pe Iisus Hristos, ce-a de-a Doua Persoană a Sfintei Treimi, Care s-a născut ca Om, din pântecele său curat”, a subliniat episcopul, referindu-se la metafora „chivot de aur poleit cu Duhul” din Acatistul Bunei Vestiri.

„În cărțile veterotestamentare, cu precădere Ieșire și Numeri, ni se spune că în Chivotul Legământului erau adăpostite toiagul lui Aaron, mana și tablele legii”, a afirmat el.

„Maica Domnului este cea care L-a avut în chivotul pântecelui său pe Cel care ne-a dăruit fiecăruia toiagul lui Aaron – Crucea cea de viață făcătoare, prin care am descoperit, cu adevărat, ce înseamnă iubirea desăvârșită a lui Dumnezeu.”

Preasfințitul Părinte Ignatie a mai spus că „Hristos este adevărata «mană», pentru fiecare dintre noi. Trupul și Sângele Lui sunt cele care ne hrănesc și permanentizează în viața noastră calitatea de membri ai Bisericii.”

„Hristos este, pentru fiecare dintre noi, El Însuși, o poruncă. Așa cum Dumnezeu pe Muntele Sinai i-a pus în mână lui Moise tablele legii, scrise pe piatră, Hristos, în Noul Testament ne dăruiește porunca iubirii, în care sunt concentrate toate celelalte porunci. El însuși este Iubirea.”

În fiecare seară din perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1 august – 14 august), în bisericile și mănăstirile din Episcopia Huşilor se oficiază slujba Paraclisului Maicii Domnului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.