Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ignatie: Părinții Maicii Domnului, model de familie duhovnicească, aleargă la Dumnezeu în loc să se certe

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Episcopul Hușilor a oficiat miercuri Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sihăstria din județul Neamț. „Părinții Maicii Domnului sunt model de familie duhovnicească. Nu era nicio neînțelegere între ei”, a spus ierarhul. Toate familiile ar trebui să ia drept exemplu atitudinea lor: „Când s-a năpustit asupra lor oprobiul oamenilor care îi desconsiderau, ei și-au găsit refugiul la Dumnezeu.”

„Maica Domnului a venit în lume în urma rugăciunilor și a smereniei părinților ei”, a afirmat Preasfinția Sa. El a amintit că vechii evrei vedeau nașterea de copii ca pe un „semn că Domnul era prezent în acea familie. Infertilitatea era considerată un blestem. Se considera că Dumnezeu nu se uită spre acea familie”.

Părintele episcop a precizat că Drepții Ioachim și Ana s-au dus la Templu să aducă daruri, însă le-au fost refuzate, pentru că nu aveau prunci. Atunci Dreptul Ioachim s-a dus în pustiul Hozevei și s-a rugat în peștera Sfântului Ilie, iar Sfânta Ana s-a rugat în grădina casei, informează Basilica.ro.

„Ce fac părinții Maicii Domnului când se află în suferință și strâmtorare? Nu se revoltă împotriva lui Dumnezeu, nici nu se ceartă între ei. Nu-și reproșează nimic unul celuilalt. Se pun la rugăciune, cerând lui Dumnezeu să ridice din viața lor de familie această nefericire de a nu avea prunci”, a spus Preasfințitul Părinte Ignatie.

„Și pentru călugări, viața de mănăstire este ca o familie în care încearcă să se îngăduie, să își dea cinste unul altuia, și să se smerească unul față de celălalt”, a adăugat el.

Episcopul i-a îndemnat pe credicioși să nu caute să aibă dreptate, să nu răspundă cu cuvinte grele atunci când sunt sub presiune sau apare o neînțelegere.

„Când noi ne smerim în starea de tulburare și neliniște, Domnul ne binecuvintează cu nenumărate daruri. În primul rând liniștea, și apoi toate celelalte”, a spus el.

„Să alergăm la Maica Domnului! Ori de câte ori apar situații conflictuale și probleme, să citim un Paraclis, atunci pe loc, fără să mai dăm replica pe care credem noi că ar trebui să o primească celălalt. Să ne gândim să îi dăm o «replică» strașnică celuilalt, prin rugăciune. Maica Domnului ne va ajuta negreșit!”, a mai afirmat ierarhul

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este hramul Mănăstirii Sihăstria Neamț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.