Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Marc Nemțeanul s-a întâlnit cu tinerii din Elveția și a sfințit iconostasul bisericii de la Neuchâtel

Basilica.ro
Marc Nemteanul Basilica

Episcopul vicar al Europei Occidentale s-a aflat sâmbătă și duminică în mijlocul comunității ortodoxe române din Neuchâtel, Elveția. El s-a întâlnit cu tinerii români din organizația NEPSIS și a sfințit iconostasul bisericii „Sfânta Treime și Sfântul Nectarie de Eghina”, notează Basilica.ro.

Sâmbătă, ierarhul a răspuns la întrebările tinerilor. Dialogul s-a desfășurat în limba română și în limba franceză, la întâlnire fiind prezenți și creștini ortodocși elvețieni francofoni.

Preasfințitul Părinte Marc le-a recomandat să practice Rugăciunea Inimii și a atras atenția că, deși Duhul Sfânt se manifestă deplin în Biserica Ortodoxă, acțiunea Sa nu se limitează neapărat la aceasta.

Orice are limite este uman, însă Dumnezeu este infinit și are dragoste infinită pentru oameni – noi nu cunoaștem cine se mântuiește și cine nu, a explicat el.

Ierarhul a mai atras atenția cu privire la pericolul pe care îl reprezintă dispozitivele electronice pentru copii, deoarece aceștia nu au suficient discernământ. A da un telefon conectat la internet unui copil mic echivalează cu a-i da un drog care îl va face dependent, a avertizat el.

În a doua parte a zilei, părintele episcop vicar a vizitat împreună cu tinerii Cheile Râului Areuse.

Sâmbăta seara, el s-a întâlnit cu copiii din parohie, cărora le-a vorbit despre libertatea de a alege binele și adevăru, pe care o găsim în Hristos.

Duminică, Preasfințitul Părinte Marc a sfințit iconostasul bisericii. În omilia sa, el a vorbit despre cunoașterea lui Dumnezeu și despre rolul icoanei și al iconostasului în cunoașterea lui Dumnezeu și în dobândirea vieții veșnice.

Iconostasul a fost sculptat în România într-un stil simplu, care pune în valoare elemente vechi bizantine. Parohia Neuchâtel este păstorită de Părintele Paroh Marius Manea, care este asistat în slujire de Părintele Diacon André Fellrath.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.