Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Nichifor a sfinţit altarul exterior al Mănăstirii Piatra Sfântă din Iași

basilica.ro

Altarul exterior al Mănăstirii Piatra Sfântă din Iași a fost sfinţit de Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, informează Doxologia.

Ierarhul s-a adresat celor prezenţi şi le-a vorbit despre originea slujbei de sfinţire şi importanţa unui lăcaş de cult.

„Slujba de sfințire a bisericii are rădăcini adânci. Din primele secole, chiar din timpul Sfântului Împărat Constantin cel Mare se știe că bisericile aveau o consacrare specială și, de aceea, în biserică nu se intra oricum și nu oricine putea intra. Bogăția slujbelor pe care o avem astăzi este pomenită de Părinții bisericii din primele veacuri, de sute de ani”.

„Sfântul Nicolae Cabasila are, spre exemplu, o întreagă carte dedicată slujbei de sfințire a bisericii, uimindu-se de înțelepciunea și de inspirația cu care acestea au fost alcătuite. Pentru că slujba de sfințire a bisericii aduce aminte de slujba Învierii. Am cântat, aici, acel Aliluia pentru că în fața Sfintei Mese, care închipuie mormântul Domnului suntem chemați să avem aceeași evlavie, aceeași adâncime, dar și să ne pătrundem de același Har pe care Dumnezeu îl împărtășește”.

„În biserică învățăm să ne cinstim unii pe alții și să ne acoperim greșelile unii altora și să ne purtăm neputințele și slăbiciunile, după cum ne învață Sfântul Apostol Pavel. Iar lumina pe care o purtăm în mâinile noastre prin lumânare ne cheamă să înțelegem că avem de mărturisit oamenilor lumina bunei cinstiri, lumina adevărului și a iubirii lui Hristos. Adevărul fără de iubire poate să și ucidă, iar iubirea fără adevăr devine uneori poftă nesăbuită”, a spus Preasfinţia Sa, relatează Basilica.ro.

Slujba de sfinţire a fost succedată de Sfânta Liturghie.

Începuturile Mănăstirii Piatra Sfântă urcă în timp până în anul 1721, când filantropul ieșean Dimitrie Bosie a dăruit un teren pe măgura Iașului, care a devenit ulterior locul de îngropare a celor morți de ciumă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.