Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Sebastian, despre obsesia omului modern pentru superstiţii: Nu îşi asumă propria debusolare

PS Sebastian

În predica rostită duminică la resfinţirea bisericii Parohiei Bârca – jud. Olt, Preasfinţitul Părinte Sebastian a subliniat că „fatalismul este pentru om o boală veche” şi a vorbit despre „superstițiile de tot felul și, mai nou, despre obsesia omului modern pentru horoscop”.

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor a precizat că mulţi dintre oameni „îmbrățișează fatalismul, căci este mai comod și mai palpitant să-și consulte horoscopul, ori să se lase pradă superstițiilor de tot felul decât să-și citească rugăciunile dimineții și rugăciunea de la începutul lucrului, pentru ca Dumnezeu să le binecuvinteze ziua”.

„Este mai ușor să dea vina pe cer, pe aștrii, pe hazard, pe climă, pe precipitații și pe orice altceva, decât să-și asume propria debusolare. Fatalismul în general, însă, cu superstițiile de rigoare și horoscopul zilnic, ca jalnice instrumente ale aceluia, nu denotă decât derută, înstrăinare de Părintele cel Bun și Atotputernic, comoditate, lașitate și indisponibilitate la lucrarea cea sfântă”.

După slujba de resfinţire, pentru efortul depus la restaurarea bisericii parohiale, PS Sebastian a hirotesit iconom stavrofor pe Pr. paroh Dumitru Stan și iconom pe Pr. Pr. Mihail-Sorin Stan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.