Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Siluan al Ungariei: 'Biserica este o familie duhovnicească moștenită de la strămoși'

Basilica.ro
Episcopul Siluan al Ungariei

Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă Română din localitatea Apateu, în Ungaria. El a apreciat frumusețea bisericii parohiale și participarea românilor la slujbă, numind comuniunea credincioșilor „familie duhovnicească”.

„Iată, după un an plin de îngrijorări, (…) am regăsit această bucurie a rugăciunii și a comuniunii în Biserică, această familie duhovnicească pe care o avem cu toții, moștenită de la strămoșii noștri și care este darul cel mai mare ale lui Dumnezeu pentru sufletele noastre, pentru viața petrecută aici, pe pământ și pentru nădejdea dobândirii vieții celei veșnice”, a spus ierarhul, potrivit basilica.ro.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită .

Părintele Paroh Origen Sabău i-a mulțumit episcopului pentru încurajarea oferită enoriașilor, majoritatea vârstnici și „îngrijorați pentru ceea ce ne aduce această boală care sperie o întreagă lume”.

„Dar cuvântul Preasfinției Voastre ne-a făcut să înțelegem că de fapt viața și moartea nu sunt în mâinile oamenilor, ci sunt în mâinile lui Dumnezeu”, a spus parohul din Apateu.

Biserica românească din Apateu a fost construită între 1798 și 1807.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.