Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Sofian le vorbește copiilor despre Pilda fiului risipitor: 'Atenție la dragostea față de frățiori'

Freepik.com
copii studiu cursuri

La finalul predicii rostite duminică într-o biserică din München, PS Sofian Brașoveanul a ținut să se adreseze direct copiilor prezenți la slujbă pentru a le oferi câteva învățături din Pilda fiului risipitor.

Părintele episcop vicar i-a învățat să se ferească de invidie, să asculte și să îi înțeleagă pe părinți, să prețuiască dragostea lor, potrivit basilica.ro.

Citește și: EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

”Viața nu se trăiește prin comparație

„Mai întâi, să înțelegem că Dumnezeu ne iubește pe toți și că părinții își iubesc copiii și că le vor binele”, a subliniat ierarhul.

El le-a explicat celor mici că „îi întristează foarte mult pe părinți când ei, copilașii, se uită prea mult de ce tati sau mami i-a cumpărat la fratele sau surioara un lucru și mie nu mi-a cumpărat tot așa sau exact așa”.

Sau de ce părinții îi ceartă la un moment dat: „Îi ceartă pentru că îi iubesc. Nu de altceva. Și vor să scoată oameni buni, oameni frumoși din ei”.

„Și atuncea, foarte important cuvântul acesta și pentru voi, copii, dacă puteți ține minte: că viața nu se trăiește prin comparație”, a spus Preasfinția Sa reluându-și ideea din predică.

PS Sofian le-a spus că Dumnezeu și părinții ne dăruiesc ceea ce ne e de folos. „Și unele lucruri sunt de folos băiatului celui mai mare și alte lucruri băiatului sau fetiței mijlocii și altele celui mai micuț sau celei mai micuțe. Și părinții caută să împlinească toate acestea după dragostea și după puterea lor”

„Și iarăși, să nu cereți părinților ceea ce ei nu pot, mai ales unii care nu aveți condițiile exterioare sau nu le au părinții ale celor din lumea care ne înconjoară. Dacă vedeți la colegii de la școală că au niște lucruri pe care părinții nu vi le pot oferi să nu vă supărați pe părinți, că nu-i vina părinților că ei nu au lucrurile acelea exterioare”.

„Și ar fi extraordinar să înțelegeți că cel mai de preț lucru pe care îl aveți este iubirea părinților. Și dacă voi știți și vă simțiți ocrotiți de dragostea părinților să știți că asta n-o poate avea nimeni dacă nu este în dar. Și nu se poate cumpăra nici cu bani, nici cu obiecte materiale, cu nimic altceva”.

”Atenție la dragostea față de frățiori

„Și încă un lucru: să aveți atenție și la dragostea față de frățiorii voștri care vă iubesc și cu care să nu vă certați”, a îndemnat ierarhul.

„Frații se mai ceartă. Și le spun și când vin la spovedit câteodată: e firesc să se mai certe frații, că așa sunt copiii, toți ne-am mai și certat. Dar să nu-și spună vorbe urâte și să nu se urască atunci când din unele motive se ceartă. Și să fie ascultători față de părinți că atuncea și părinților le este mai ușor cu ei în toată educația și în tot ceea ce vor să le dăruiască. Facem așa, copii? Facem. Bine!”.

„Atuncea, să ne ajute Dumnezeu să înțelegem iubirea și să prețuim iubirea ca cel mai mare bun care există în lumea aceasta. Prețuind și cultivând iubirea, să știți că toate celelalte o să ni se adauge nouă și din partea lui Dumnezeu, și din partea oamenilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.