DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PS Timotei Prahoveanul: De multe ori nu apreciem decât propriile noastre fapte. Faptele celorlalţi, oricât ar fi de bune, nu le preţuim

basilica.ro
PS Timotei Prahoveanul

Să reflectăm la valoarea slujirii celorlalţi, să apreciem darurile altora, pentru că trăim într-o lume care nu mai apreciază darurile, care nu mai cinsteşte pe nimeni”, a afirmat duminică PS Timotei Prahoveanul la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – 1 Decembrie din Protoieria Ilfov Sud.

De multe ori nu apreciem decât propriile noastre fapte. Faptele celorlalţi, oricât ar fi de bune, nu le preţuim”, a subliniat ierarhul după citirea textului biblic cu vindecarea slugii sutaşului, scrie Basilica.ro.

Din Evanghelia Duminicii a 4-a după Rusalii (Matei 8:5-13), „învăţăm că noi, care suntem obişnuiţi să-i cinstim pe cei mai mari decât noi, va trebui să vedem întotdeauna darurile tuturor oamenilor, nu doar a celor mari, ci şi a celor mici, a celor adeseori neînsemnaţi”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a reiterat cuvintele Mântuitorului Hristos, care le-a spus ucenicilor să-i preţuiască pe cei mici. „Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri” (Matei 18:10).

Ierarhul a menţionat că preţuirea darurilor altora şi aprecierea lor „aduce întotdeauna foarte multă lumină şi bucurie în societate, în lumea întreagă”.

Când oamenii nu sunt preţuiţi – chiar şi cei mici – atunci este întotdeauna o prăpastie de netrecut, pe care Mântuitorul a înlăturat-o dintotdeauna”, a explicat PS Timotei Prahoveanul.

Întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut… Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut” (Matei 25:40,45).

O altă precizare a Preasfinţiei Sale legată de minunea vindecării slugii sutaşului este aceea că „Mântuitorul Hristos a fost impresionat de atenţia, smerenia şi credinţa unui ofiţer păgân, nu a unui creştin, care de multe ori se consideră mai bun decât alţii”.

Ierarhul a venit la biserica menţionată unde a oficiat Sfânta Liturghie şi a binecuvântat lucrările aflate în curs de desfăşurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.