Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a decis sesiunea extraordinară a Parlamentului - surse

parlament

Liderii centrali ai PSD, alaturi de Premierul Victor Ponta, au decis, luni, organizarea la finalul lunii august a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru reexaminarea Codului Fiscal, spun surse social-democrate.

Sesiunea va avea loc pe 24 august la Senat si pe 26 august la Camera Deputatilor, au decis liderii PSD.

La mijlocul lunii iulie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal Senatului, care va dezbate proiectul în calitate de primă Cameră sesizată.

În cerere, şeful statului subliniază că 'legiuitorul trebuie să promoveze o atitudine echilibrată şi raţională, de natură a nu genera disfuncţionalităţi care, ulterior, să necesite frecvente corectări de ordin legislativ', motiv pentru care în elaborarea unui nou Cod fiscal 'nu ar trebui promovate politici care generează fiscalităţi excesive, dar nici relaxări accentuate'.

'Măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie. Revenirea la politici fiscale riscante şi cu consecinţe negative pe termen lung reprezintă o experienţă pe care nu numai clasa politică nu şi-o mai poate permite, dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie să mai fie suportate de cetăţeni', afirmă Iohannis în cererea de reexaminare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.