Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a format un pol de centru-stânga cu partidul susținut de Dan Voiculescu, în timpul negocierilor pentru viitorul Guvern

fuziune

PSD şi PPU-SL au semnat miercuri un acord politic pentru elaborarea "Strategiei Naţionale pentru demografie". Documentul a fost semnat de prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, şi de preşedintele Biroului Executiv al PPU-SL, Graţiela Gavrilescu, la Palatul Parlamentului. Acordul vine în contextul în care PSD negociază cu PNL formarea unui nou Guvern. PPU-sl este susținut de fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu.

"Acest acord înseamnă, în plină pandemie, o responsabilitate a celor care doresc într-adevăr binele românilor, al copiilor, al seniorilor. Este un un acord politic, un semn important pentru poziţionarea unui pol de centru-stânga pentru România şi pentru toţi cei care cred într-o viaţă lungă, într-o viaţă sănătoasă a copiilor a bunicilor noştri şi a noastră", a afirmat Gavrilescu.

Gabriela Firea a declarat că semnarea acestui acord este o premieră şi a menţionat că acesta "va face istorie".

"Acordul vizează direct demografia din România, mai bine spus declinul acesteia, care de 20 de ani este constatat, dar măsurile care s-au luat nu au fost suficiente, de aceea declinul demografic s-a adâncit. (...) Alături de noi sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, ai asociaţiilor profesionale sau orice persoană care consideră că are o idee bună, o idee ştiinţifică valoroasă pentru susţinerea familiilor care doresc să aibă copii, dar din motive financiare sau medicale nu reuşesc acest lucru. De asemenea, în acelaşi timp, avem susţinerea persoanelor în vârstă pentru a avea o perioadă de bătrâneţe frumoasă, sănătoasă, să nu mai fim în situaţia actuală a ţării noastre în care cei mai mulţi pensionari în momentul în care ajung în această situaţie de fapt au numai lipsuri financiare şi suferă şi de înstrăinare", a spus Firea, după semnarea acordului.

Ea a menţionat că un prim pas a fost făcut de către parlamentarii PSD şi PPU-SL prin depunerea la Senat a unui pachet de legi pentru susţinerea natalităţii, pachet care însă nu a fost susţinut şi de parlamentarii de la PNL şi USR.

''În acest pachet am propus stimularea familiilor tinere să aibă copii, susţinerea financiară a femeilor însărcinate, susţinerea familiilor în momentul în care apare un nou născut în familie, programul de susţinere financiară a fertilizării in vitro pentru cuplurile infertile, de asemenea majorarea alocaţiilor pentru copii, în primul moment măcar pentru familiile vulnerabile. Noi am votat proiectul, dar, din păcate, PNL şi USR au votat împotrivă sau s-au abţinut. (...) Multe dintre programele propuse sunt cele pe care le-am promovat ca primar general şi am dorit să le susţin la nivel naţional. (...) În ce priveşte situaţia seniorilor, există multe programe în domeniul sănătăţii care pot să îi ajute să nu mai ajungă bolnavi şi fără poftă de viaţă când ies la pensie", a afirmat Gabriela Firea.

Sprijinul pentru seniori este o preocupare majoră a ambelor partide, a mai spus Firea. Ea a arătat că în lume există pe lângă programele de protejare a sănătății, și programe pentru combaterea însingurării seniorilor. “În Israel sau Japonia sunt rezultate spectaculoase. Seniorii sunt sănătoși, chiar la vârste înaintate, se implică în societate, interacționează, se simt utili”, a afirmat ea.

Și senatorul Adrian Streinu Cercel a susținut această idee și a precizat că este foarte importantă asigurarea accesului seniorilor la terapiile inovatoare. Există un decalaj de 4 ani între introducerea unui medicament și disponibilitatea lui în România. Am propus o serie de măsuri pentru ca această situație să dispară, a spus Cercel.

Acesta este un proiect național, ce va trebui susținut de toate forțele politice, pentru că de el depinde viitorul României, a subliniat și liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.