Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a luat scaunele PNL după ruperea coaliției în Consiliului Judeţean Satu Mare

necunoscut anonim

Cei doi vicepreşedinţi liberali ai Consiliului Judeţean Satu Mare, Ioan Rus şi Cristian Valer Beşeni, au fost eliberaţi din funcţie marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a forului administrativ judeţean, locul lor fiind luat de social democraţii Lenuţa Cornea şi Oliviu Buzgău, potrivit Agerpres.

Au votat pentru eliberarea din funcţie a celor doi vicepreşedinţi PNL un număr de 23 de consilieri judeţeni din totalul de 33 de consilieri în funcţie, noii vicepreşedinţi de la PSD fiind votaţi de acelaşi număr de consilieri - 23, informează un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Satu Mare.

Schimbarea de marţi vine după ce organizaţia judeţeană a PNL a anunţat că se retrage din funcţiile de conducere din administraţia judeţeană şi Primăria Satu Mare, în urma unor neînţelegeri cu UDMR.

"Consiliul Judeţean Satu Mare este motorul dezvoltării judeţului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea judeţului se poate face doar atunci când toţi partenerii susţin acest demers. Din păcate, în ultima vreme, o parte din conducerea PNL Satu Mare a susţinut o politică a dezbinării şi distrugerii, a blocării proiectelor de dezvoltare. Munca primarilor din judeţ, proiectele acestora, sunt puse în pericol şi subordonate interesului şi obiectivelor personale ale unei singure persoane. În urma acestui demers ieftin şi politicianist, au de pierdut doar cetăţenii judeţului Satu Mare. Ca să poţi genera o dezvoltare în care Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ să colaboreze pentru dezvoltarea comunităţii este nevoie de o echipă la judeţ, de o majoritate în consiliu şi de un parteneriat cu primăriile, pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârşit şi să fie atrase noi finanţări şi investiţii", afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, citat în comunicatul de presă menţionat.

Totodată, în comunicatul Consiliului Judeţean Satu Mare se afirmă că instituţia "aduce mulţumiri domnului Ioan Rus pentru întreaga activitate desfăşurată timp de 6 ani în cadrul Consiliului Judeţean", în care a avut o contribuţie importantă în derularea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii rutiere din judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.