Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD bagă cărbuni în Senat: USR și UDMR au deblocat Biroul Permanent. Test decisiv la plenul de miercuri

senat plen

Conducerea Senatului a avut, luni, cvorum de ședință, după două săptămâni de blocaj provocat de absența lui Ion Ganea (ex-PSD) și absența reprezentanților de la PNL, UDMR și USR. La ședința de luni au participat, de această dată, George Dîrcă (USR) și Tanczos Barna (UDMR), astfel că ședința s-a putut desfășura. Principalele decizii luate în Biroul Permanent al Senatului sunt:

1. Reexaminarea legii care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților a fost trimisă pentru avize și raport la comisiile de specialitate.

2. Plenul Senatului a fost convocat pentru miercuri.

3. În ședința de plen de miercuri se va vota numirea a doi noi secretari ai Senatului: Ion Rotaru și Florian Bodog, ambii de la PSD, în locul lui Ion Ganea și Marian Pavel.

4. Dacă primește raport de la Comisia Juridică, legea privind alegerile parlamentare va intra și ea la vot final în plenul de miercuri.

5. Pe ordinea de zi a plenului de miercuri ar urma să fie aproximativ 100 de proiecte de lege. Comitetul liderilor urmează să aleagă prioritățile.

6. Ședința de plen de miercuri se va desfășura cu prezență fizică dacă se va merge pe alegerea noilor secretari, sau pe prezență online dacă se va renunța la alegerea secretarilor. O prezență online ar putea spori șansele atingerii cvorumului de lucru, săptămâna trecută nefiind suficient senatori prezenți fizic în sala de plen pentru desfășurarea lucrărilor.

Președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii care dă dreptul Legislativului să decidă data alegerilor parlamentare, însă nu a putut intra în procedură parlamentară deoarece nu a existat cvorum al ședinței Biroului Permanent.

Dacă trece de Senat, legea merge la Camera Deputaților, for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.