Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Dosarul ICA a avut ca scop amuțirea și distrugerea opoziției din partea presei libere

psd

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru consideră că acțiunile din dosarul Institutului de Cercetări Alimentare au avut drept scop amuțirea și distrugerea opoziției din partea presei libere, în speță, a jurnaliștilor Grupului Intact și Antena 3:

'Asistăm la acțiuni care sfidează regulile democratice și normele de drept. Episodul de vineri demonstrează încă o dată faptul că regimul lui Traian Băsescu a înțeles să își execute adversarii politici, asemenea lui Adrian Năstase urmând Dan Voiculescu. Deciziile, procedurile, celeritatea și respingerile pe bandă a cererilor din partea apărării, pun în discuție acest act de justiție.

S-a ajuns aici din cauza lașității și în urma unui proces de aservire a unor componente ale puterii judecătorești. Tăcerea, frica și lașitatea nu mai sunt astăzi acceptabile, când se dovedește că toată punerea în scenă a acestui dosar a servit efortului de revanșă a lui Traian Băsescu cu țintă clară pe postul Antena 3.'

Hotărârea definitivă de condamnare a tuturor celor 12 inculpați din dosarul ICA vine în contradicție cu o decizie a Curții Constituționale care precizează că un dosar constituit doar pe baza unei expertize DNA contravine dreptului la un proces echitabil, stabilit de Convenția Drepturilor Omului.

'Fac un apel la organizațiile societății civile care monitorizează procesul de justiție din România să se aplece cu bună credință și asupra acestui caz. În egală măsură, fac un apel la jurnaliști, indiferent de opiniile lor, să urmărească și relateze într-un mod profesionist acest caz. Precedentul care a fost creat astăzi este periculos pentru toți cei care doresc o presă liberă, care nu poate fi intimidată. Antena 3 e aici și sunt convins că va fi în continuare aici, împotriva tuturor adversarilor și inamicilor libertății presei' a conchis eurodeputatul Victor Boștinaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.